Frisse erwtensoep met curry

Ciao vanuit het verre Italië! Haha, ja ik mag jullie een beetje jaloers maken tijdens mijn vakantie? Niet? Ik ben jullie natuurlijk niet vergeten, dus vandaag weer een nieuw recept in de paas-serie! Deze keer een plantaardig soepje boordevol smaak. Pittig, zacht, romig & kruidig. Allemaal in 1 super eenvoudige soep. Perfect voor je volgende brunch, lunch of als opkikker bij het avondeten.

Eén van mijn favoriete soepjes is de Thaise pompoensoep, een écht winters soepje. Deze soep is op hetzelfde principe gebaseerd, alleen gaan de voor een variant die gewoonweg lente schreeuwt! Heerlijk pittig, maar toch voor iedereen toegankelijk. You will love it!

Om de soep snel veel smaak te geven, gebruiken we kant-en-klare currypasta uit de supermarkt. Natuurlijk kan je ook zelf een combinatie maken met verse kruiden, maar als je niet zoveel tijd hebt (of gewoon snel iets lekkers op tafel wil zetten) is de currypasta the way to go. Belangrijk is om de pasta even mee aan te bakken. Zo komen alle smaken die al lang in het potje zitten helemaal terug tot leven. Je zal het meteen ruiken!

Pittig erwtensoep met curry

Aantal personen: 8 personen

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 500g diepvrieserwtjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 bouillonblokje
  • 50g groene currypasta

Werkwijze

  1. Zet een grote soeppot op het vuur en doe hier wat olie in.
  2. Snij de ui in grove stukken en bak voor een aantal minuten.
  3. Doe de erwtjes bij in de pot samen met de currypasta en bak voor zo'n twee minuten al roerend.
  4. Voeg dan 1 liter kokend water toe samen met het bouillonblokje.
  5. Kook voor 20 minuten of tot de erwtjes gaar zijn.
  6. Blend met een staafmixer of blender en voeg de kokosmelk toe.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:

Plaats reactie