éénpots zoete aardappel chili

IMG_9121 copy

Met chili kan je bij mij eigenlijk nooit iets verkeerds doen. Een heerlijk stomend kommetje vol Mexicaans (geïnspireerd) lekkers kan er namelijk altijd wel in. Na mijn klassieke goedgevulde versie van vorig jaar dacht ik dat het tijd werd om ook deze overheerlijke variant van chili met jullie te delen. Niet alleen gaat alles in één pot, je hebt ook nog maar 6 ingrediënten nodig. Hou dat boodschappenlijstje al maar in de aanslag!

Ik ben ondertussen al zo gewend aan de éénpotsgerechten die ik zelf vaak maak (zoals de gezonde mac & cheese of de zomerse pasta), dat ik al niet snel meer twee pannen bovenhaal. Haha, het is erg gesteld ik weet het. Maar ik merk bij mijn lezers heel duidelijk dat ik niet de enige ben die dol is op weinig afwas, dus ik blijf vooral gewoon lekker verder doen met het bedenken van éénpotsrecepten.

IMG_9105 copy

Ik weet niet waarom, maar ik vind de combinatie van de zoete aardappel in deze supereenvoudige chili fantastisch lekker smaken. De klassiekers, de tomaten, het gehakt, de bonen en maïs mogen natuurlijk ook niet ontbreken, net zoals het milde chilipoeder (Het Lief houdt namelijk niet zo van pikant). Veel werk heb je er overigens niet aan. Je hoeft namelijk enkel de aardappelen te schillen en snijden. En als je van die kanjers hebt zoals ik, gaat dat ook in een fluitje van een cent.

IMG_9110 copy

Je kan deze chili prima op zich eten, heb ik hem zelfs het allerliefst. Een beetje zure room of kwark erop en wat gemalen kaas of stukjes avocado om het geheel een frisse toets te geven, meer heb ik niet nodig! Hou je nu eigenlijk niet zo van zoete aardappel, kan je deze gemakkelijk vervangen door de gewone variant (let er wel op dat het dan kan zijn dat de chili iets langer nodig heeft om te garen) of serveer deze chili met wat rijst of naanbrood aan de zijkant. Dat wordt smullen!

Zoete aardappel chili

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

 • 400 gram mager rundergehakt
 • 4 middelgrote zoete aardappels
 • 2 blikken tomatenblokjes
 • 1 blik zwarte bonen (400 gr)
 • 1 blik maïs (200gr)
 • 2 eetlepels chilikruiden/tacokruiden (niet pikant)

Werkwijze

 1. Zet een grote pot op het vuur en laag warm worden.
 2. Doe een beetje olie in de pot en bak het gehakt rul.
 3. Schil ondertussen de aardappels en snij ze in hapklare blokjes (2 bij 2 cm ongeveer).
 4. Doe de chilikruiden bij het gehakt en laat 30 seconden meebakken.
 5. Voeg nu alle andere ingrediënten toe en laat 30 minuten pruttelen tot de zoete aardappelen gaar zijn. Kruidt goed af met peper en zout & werk af met zoveel toppings als je zelf wil!

Smakelijk!

IMG_9118 copy
 

Volg jij Kokerellen al?
Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter

You may also like18 gedachten over “éénpots zoete aardappel chili”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *