Nog geen beoordelingen

Carrotcake energy balls

Wie is er ook zo dol op worteltaart a.k.a. carrotcake? Ik kan er maar geen genoeg van krijgen! Zeker nu we stilletjes aan in de herfst beland zijn, crave ik steeds vaker naar dit heerlijk kruidig en smeuïg gebakje. Natuurlijk is dit fantastisch als treat, maar elke dag een cupcake achter de kiezen steken is misschien toch een beetje te veel van het goede. Daarom deel ik met jullie een gezonder, gemakkelijker en no-bake alternatief voor elke dag dat jullie cravings voor carrotcake zeker kan verzadigen!

Deze energy balls zijn even gemakkelijk te maken als de vorige drie versies & ze bevatten stiekem nog een heleboel groenten. Leuk meegenomen, toch? Heb je een hakmolentje, blender of staafmixer, dan heb je deze balls in minder dan 5 minuten gerold, maar ook zonder kan het prima hoor! Het enige wat je dan hoeft te doen is de worteltjes raspen, want ik raad je wel sterk af om voorverpakte geraspte worteltjes te gebruiken. Zo blijven de energy balls het sappigst.

IMG_6823 copy

Deze balletjes zijn heerlijk smeuïg, zoet en zitten boordevol smaak door alle kruiden en de gerolde kokos. Bovendien zitten er alleen maar goede ingrediënten in, dus je hoeft je geen seconde schuldig te voelen, dat noemen we verantwoord snacken! :) Leg de balletjes na het rollen in de ijskast en je kan ze perfect meenemen als tussendoortje voor school, werk of voor onderweg!

Carrotcake energy balls

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen

Ingrediënten

  • 1 grote wortel
  • 100 gram havermout
  • 100 gram sappige dadels mejool of verse zijn het beste
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel kruidnagel
  • Kokosrasp om de balletjes in te rollen

Instructies

  • Doe de wortel in de hakmolen of rasp met een rasp.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe buiten de kokos en laat draaien tot het een egale bal vormt. Dit kan een paar minuten duren.
  • Rol het deeg in balletjes en werk af door ze in wat kokosrasp te rollen.
  • Laat opstijven in de koelkast (half uurtje).

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

IMG_6833 copy

Nog goesting?

blondies
Koekjes
00:35

Blondies met amandel en frambozen (suikervrij)

gebakken appels
Ontbijt
00:45

Gebakken appels met granola crunch

hapje met peperkoek
Hapjes
00:20

Kerstmenu: Hapje van peperkoek met ricotta en gebakken ...

tiramisu mousse
No-bake
00:20

Tiramisu mousse

brownies
Koekjes
00:25

Easy peasy brownies

aardbeien kaastaart
Dessert
00:35

Aardbeien kaastaart

salade met zoete aardappel
Salades
00:40

Salade met zoete aardappel, spruitjes en haloumi

rijst met parmezaan
Vegetarisch
00:35

Creamy eenpotsrijst met parmezaan & oesterzwammen