Nog geen beoordelingen

Carrotcake energy balls

Wie is er ook zo dol op worteltaart a.k.a. carrotcake? Ik kan er maar geen genoeg van krijgen! Zeker nu we stilletjes aan in de herfst beland zijn, crave ik steeds vaker naar dit heerlijk kruidig en smeuĆÆg gebakje. Natuurlijk is dit fantastisch als treat, maar elke dag een cupcake achter de kiezen steken is misschien toch een beetje te veel van het goede. Daarom deel ik met jullie een gezonder, gemakkelijker en no-bake alternatief voor elke dag dat jullie cravings voor carrotcake zeker kan verzadigen!

Deze energy balls zijn even gemakkelijk te maken als de vorige drie versies & ze bevatten stiekem nog een heleboel groenten. Leuk meegenomen, toch? Heb je een hakmolentje, blender of staafmixer, dan heb je deze balls in minder dan 5 minuten gerold, maar ook zonder kan het prima hoor! Het enige wat je dan hoeft te doen is de worteltjes raspen, want ik raad je wel sterk af om voorverpakte geraspte worteltjes te gebruiken. Zo blijven de energy balls het sappigst.

IMG_6823 copy

Deze balletjes zijn heerlijk smeuĆÆg, zoet en zitten boordevol smaak door alle kruiden en de gerolde kokos. Bovendien zitten er alleen maar goede ingrediĆ«nten in, dus je hoeft je geen seconde schuldig te voelen, dat noemen we verantwoord snacken! :) Leg de balletjes na het rollen in de ijskast en je kan ze perfect meenemen als tussendoortje voor school, werk of voor onderweg!

Carrotcake energy balls

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen

Ingrediƫnten

  • 1 grote wortel
  • 100 gram havermout
  • 100 gram sappige dadels mejool of verse zijn het beste
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel kruidnagel
  • Kokosrasp om de balletjes in te rollen

Instructies

  • Doe de wortel in de hakmolen of rasp met een rasp.
  • Voeg alle andere ingrediĆ«nten toe buiten de kokos en laat draaien tot het een egale bal vormt. Dit kan een paar minuten duren.
  • Rol het deeg in balletjes en werk af door ze in wat kokosrasp te rollen.
  • Laat opstijven in de koelkast (half uurtje).

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

IMG_6833 copy

Nog goesting?

roerbakmie met kip
Rijst
00:15

Roerbakmie met kip

gevulde eieren
Hapjes
00:20

3 x gevulde eieren

pasta met champignons
Vegan
00:20

Pittige pasta met champignons en courgette

gebakken noedels met kip
Rijst
00:30

Gebakken noedels met kip & boschampignons

orzo met halloumi
Hoofdgerecht
00:45

Orzo met halloumi en geroosterde tomaten

Mexicanse gevulde courgette
Vlees
00:35

Mexicaanse gevulde courgette

gebakken peer
Dessert
00:30

Gebakken peer met honing en opgeklopte ricotta

cake met ricotta
Dessert
01:05

Cake met ricotta en aardbeien