Plaattaart met verse kaas, spinazie, tomaat en mozzarella

plaattaart

Plaattaart met verse kaas. Nu het warmer wordt, neig ik steeds meer naar zomerse recepten met pure ingrediënten. Geen warme stoofpotjes meer, maar snelle frisse gerechten boordevol smaak. Gelukkig zijn de lente en zomer twee seizoenen waarin er ontzettend veel groenten en fruit in seizoen zijn. Dus die smaak zit wel goed.

Dan is mijn job niet meer zo moeilijk, want al ik nog moet doen is een heerlijke smaakcombinatie vinden! Deze plaattaart was qua smaak een schot in de roos. Vraag maar aan Mr. Kokerellen. ;) En ik vertelde hem pas achteraf dat ik deze hartige plaattaart maakte met lactosevrije verse kaas van Dilea en ook hun mozzarella. Hij had het niet gemerkt. Ik ook niet trouwens! :) Ik proefde de ingrediënten ook voor het bakken om zeker te zijn en qua smaak is dat echt 200%! Ideaal, want ik krijg regelmatig de vraag voor lactosevrije recepten.

Natuurlijk is de smaken combinatie van mozzarella, basilicum en tomaat een klassieker. Die smaakt heerlijk koud, maar ook in een warm gerecht. Zeker in combinatie met verse spinazie, wat we overigens gebruiken om nog wat meer groentes in deze taart te stoppen.

plaattaart

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rechthoekig vel bladerdeeg
  • 3 grote eetlepels Dilea verse kaas
  • 2 vleestomaten
  • 100 g spinazie
  • 2 bollen Dilea mozzarella
  • een snuifje gedroogde oregano
  • een handjevol balsilicum optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het vel bladerdeeg uit op een vel bakpapier.
  • Maak met een mes een inkeping 1 cm binnenin de rand van het bladerdeeg.
  • Prik aan de binnenkant van de rand met een vork.
  • Verdeel over het bladerdeeg (maar laat de rand vrij) de verse kaas.
  • Snij de vleestomaten en mozzarella in plakken van ongeveer een halve centimeter. Leg ze even op keukenpapier zodat al het overtollige vocht verdwijnt.
  • Verdeel de spinazie over de roomkaas en leg hier geschrankt de mozzarella en tomaat op.
  • Kruid de taart met peper en zout en de oregano.
  • Smeer eventueel de rand van het bladerdeeg in met wat melk, room of een eigeel om het een extra bruin korstje te geven.
  • Zet de taart in de oven voor 20-25 minuten tot de taart goudbruin is.
  • Serveer eventueel met een fris groen slaatje.

Laat het smaken!

Op zoek naar nog lekker lunch/ lichte avond recepten? Check zeker eens de lunch-pagina. :)

plaattaart

Dit recept voor plaattaart met verse kaas kwam tot stand in samenwerking met Dilea. Voor meer informatie over betaalde opdrachten, lees mijn volledige disclaimer.

You may also like



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *