4.80 van 5 beoordelingen

Rijsttaart zonder suiker

Rijsttaart moet toch wel het meest nostalgische dessert zijn dat ik maak. Ik bereidde het namelijk vroeger altijd samen met mijn oma. Misschien is het wel dankzij dit dessert dat ik de kookkriebels heb overgekregen? Wie zal het zeggen… Wat wel zeker is. Ik ben nog steeds dol op rijsttaart! Samen met zoetstoffen.eu maakte ik deze leuke receptvideo voor rijsttaart zonder suiker. Wat vind je er van? :)

Eenvoudig toch?! Zet deze rijsttaart zonder suiker eens bij de volgende feestelijke gelegenheid op tafel. Je kan ze trouwens perfect een dag op voorhand bereiden. Dat scheelt weer al wat bakstress op de dag van het feest! Of je nu de variant maakt met suiker of net zonder, ze zal zeker en vast overheerlijk zijn.

Rijsttaart zonder suiker

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 01uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 01uur:00 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.80 van 5 beoordelingen
10 personen

Ingrediënten

  • 125 g dessertrijst
  • 600 ml melk
  • een paar draadjes saffraan
  • 30 g stevia kristalkorrels = 75 g suiker in het traditionele recept:
  • 1 vel bladerdeeg
  • 100 ml room
  • 1 ei

Instructies

  • Doe de melk in een grote pot en breng aan de kook.
  • Voeg de saffraan toe aan de melk zodra deze kookt samen met de dessertrijst.
  • Draai het vuur lager en laat de rijst koken in de melk voor ongeveer 30-35 minuten. Roer voortdurend om klevende rijst te voorkomen.
  • Draai het vuur uit zodra de rijst gaar is en het meeste van de melk opgenomen is en voeg de zoetstof stevia toe. Roer goed door met een houten lepel.
  • Giet de rijstpap over in een kom en dek af met plastiekfolie direct op de rijstpap, zodat er geen vel ontstaat. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het vel bladerdeeg uit in een taartvorm en snij het overtollige deeg weg.
  • Doe de room in een kom en klop tot stijve pieken met een elektrische mixer.
  • Roer de rijstpap los met een houten lepel en voeg dan het ei toe. Roer goed om het ei gelijkmatig te verdelen. Schep daarna ook de opgeklopte room eronder.
  • Giet de rijstpap in de taartvorm en zet in de oven voor 30-35 minuten.
  • Laat de taart volledig afkoelen alvorens ze aan te snijden.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Nog goesting?

Vegetarisch
01:10

Aardappel met herfstvulling

Koekjes
00:25

Feestelijke confetti koekjes

Dessert
00:20

Frisse limoen cheesecake

Lunch
01:00

Salade met rode biet, feta en peer

Lunch
00:30

Kerstmenu: Feestelijke soep met champignons en gerookte...

Hoofdgerecht
00:40

Pasta met aubergine met 5 ingrediënten

Dessert
00:50

Speculaascake met woudvruchten frosting

Vlees
00:45

Bloemkoolpuree met zoetzure kip