4 personen als maaltijd
Ingrediënten
- 300 g groene asperges
- 1 vel kant-en-klaar kruimeldeeg
- 4 eieren
- 100 ml melk
- 100 g geraspte kaas
- 100 g diepgevroren erwtjes
- 1 eetlepels gedroogde oregano
- Een handjevol verse waterkers
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de taaie onderkant van de groene asperges. Leg op een bakplaat, bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet voor 10 minuten in de oven.
Klop ondertussen de eieren los met de melk, oregano en 3/4de van de geraspte kaas. Kruid royaal met peper en zout.
Verdeel het kruimeldeeg over de quichevorm, snij overtollig deeg weg aan de randen en prik gaatjes in de bodem.
Giet het eimengsel over de quiche, verdeel daarover de asperges, erwtjes en de rest van de geraspte kaas.
Zet in de oven tot de quiche goudbruin en gaar is (25-30 minuten).
Laat de quiche 15 minuten afkoelen alvorens aan te snijden. Serveer met een handjevol verse waterkers bovenop.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!