éénpanspasta puttanesca

De maand augustus stond voor rust & herbronnen. Na alle voorbereidingen voor ons huwelijk en een welverdiende huwelijksreis, zat mijn hoofd vol nieuwe ideeën voor mijn blog. Eén van de ideeën waar ik al langer mee speelde: video’s maken. Ik vind video fantastisch om naar te kijken, maar ze zelf maken bleek een ware uitdaging te zijn.

Er kruipt zoveel tijd in het plannen, voorbereiden, uitvoeren en nabewerken van video’s dat het me toch meer moeite koste dan ik oorspronkelijk dacht. Ik ben er dan nog lang niet, maar vandaag wil ik toch al graag een eerste recept videotje delen. Ik maak deze bewust snel/kort voor social media & op de blog kunnen jullie dan altijd het volledige recept (zoals altijd) terugvinden. Wat vinden jullie er van? Laat het me zeker weten! Alle feedback is welkom. Ik wil in de toekomst ook graag wat meer “talking” video’s doen, een fijne afwisseling. Is dat iets wat jullie zou interesseren?

Deze pasta is mijn nummer 1 wanneer het aankomt op “ik wil goed eten en ik wil het nu!”. Ik maakte deze op zondagavond; de avond waarop ik altijd het minst zin heb om te koken (ohja, dat gebeurt ook hoor). Maar aangezien het hele weekend al vol pizza en drankjes zat, besloot ik toch om een home cooked meal op tafel te zetten. Geen probleem met deze pasta. Ik heb altijd alles in huis dus na 15 minuten zitten we heerlijk te smikkelen.

éénpanspasta puttanesca

Aantal personen: 4 personen als bijgerecht/lichte lunch

Ingrediënten

 • 250g volkoren pasta
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 200g kerstomaatjes
 • 10 zwarte olijven
 • 2 el kappertjes
 • 1 bouillonblokje
 • 1 rode ui
 • 2 teentjes look
 • handjevol basilicumblaadjes

Werkwijze

 1. Snij de ui fijn, pers de look en halveer de kerstomaatjes.
 2. Zet een pan met hoge kanten op middelhoog vuur en bak de ui voor 2 minuten in wat olie.
 3. Voeg de geperste look toe en bak voor 30 seconden.
 4. Voeg alle andere ingrediënten toe buiten de basilicum, alsook 750ml water.
 5. Zet een deksel op de pan en laat sudderen voor 10-15 minuten. Roer regelmatig zodat de pasta niet aan de bodem gaat plakken. De pasta moet gaar zijn en het water moet bijna volledig opgenomen zijn.
 6. Serveer met wat gescheurde verse basilicumblaadjes.

Smakelijk!3 gedachten over “éénpanspasta puttanesca”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *