Geroosterde spruitjes met bulgur, pecan en feta

 

Ik hield nooit van spruitjes, tot ik ze voor het eerst geroosterd proefde! De wereld van de spruitjes ging spontaan voor me open. Sindsdien maak ik ze regelmatig in de winter. Niet alleen zijn ze ontzettend gezond, maar ook erg vullend en super lekker. De perfecte combinatie vind ik die met noten. Niet alleen complementeren de smaken elkaar, ook de crunchy textuur van de noten past perfect bij de zachte spruitjes.

Heb je al eens met bulgur gekookt? Dit zijn gebroken tarwe korrels en kunnen perfect je standaard rijst, couscous of quinoa vervangen. Ontzettend lekker en gemakkelijk klaar te maken, zeker in combinatie met deze geroosterde spruitjes. We maken het geheel af met een frisje (= de feta) en een zoetje (= granaatappelpitjes) en de maaltijd is klaar om te verorberen. Bovendien maakt deze schotel de allerlekkerste restjes die ook koud ontzettend te maken zijn!

Geroosterde spruitjes met bulgur, pecan en feta

Aantal personen: 4 personen (6 als lunch)

Ingrediënten

  • 1kg spruitjes
  • 250g bulgur
  • 50g pecannoten
  • 100g granaatappelpitjes
  • 50g feta
  • 1 bouillonblokje

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de spruitjes, snij de onderkant er af en snij de grote spruitjes doormidden.
  3. Doe samen met de pecannoten in een ovenschaal en verdeel er een eetlepel olijfolie over. Kruid met peper en zout.
  4. Zet in de oven voor 25-30 minuten tot ze goudbruin zijn. Schep ze halverwege het bakproces eens om.
  5. Zet ondertussen water op het vuur en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook.
  6. Voeg de bulgur toe en kook volgens de instructies. Giet af.
  7. Serveer de bulgur met de spruitjes en verdeel er de granaatappelpitjes en feta over.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



3 thoughts on “Geroosterde spruitjes met bulgur, pecan en feta”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *