Avocado pasta

Beste wensen! Hopelijk hebben jullie de jaarwisseling goed overleefd en zijn jullie er klaar voor om het nieuwe jaar met volle vaart aan te vatten. Ik heb het nieuwe jaar alvast super ingezet met een goede hoeveelheid drank en hapjes dus nu, the day after, ben ik helemaal klaar om het nieuwe jaar bij de horens te grijpen en er ten volle voor te gaan. Deze pasta past dan ook prima bij mijn goede voornemens! Avocadolovers, deze is voor jullie!

Pasta krijgt vaak een bad rep omdat er veel koolhydraten inzitten en ik ben het er voor een deel zeker mee eens. Naar mijn mening is het vooral een minder gezond product omdat het zoo lekker is dat we er gewoon altijd te veel van gaan eten! :) Om dit te beperken gebruikte ik voor dit recept volkorenpasta (even lekker maar veel vullender) en koos ik om een deel van de pasta te vervangen door courgetti. Super lekker, super gemakkelijk. Je hebt toch de échte pasta (ik vind alleen courgetti soms niet genoeg “voldoening” hebben) zonder al die extra calorieën.

Maar dan hebben we het nog niet over de saus gehad! Groen, Ellen, ze is groen! Inderdaad. In tegenstelling tot de klassieke rode en witte pastasauzen heeft deze pasta een groene saus, helemaal clean en met de beste ingrediënten, waaronder natuurlijk de avocado! Heerlijk creamy en in minder dan 2 minuten te maken, de hele pasta slechts 10 minuten! De kruiding is het allerbelangrijkste om de saus goed smaak te geven en voor de rest kan er niets mis gaan. Je kan hem trouwens warm of koud eten. Wat je maar wil!

Avocado pasta

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

 • 200g volkoren/speltpasta
 • 1 grote avocado/2 kleintjes
 • 2 courgetten
 • 200g kerstomaatjes
 • 1 teentje look
 • 1dl melk (ik nam amandelmelk)
 • 1el citroensap
 • pijnboompitjes, optioneel

Werkwijze

 1. Kook de pasta in een grote hoeveelheid kokend water.
 2. Rasp de courgetten of haal door een spiraalsnijder. Als je de pasta warm eet, zet de courgetti dan twee minuten in de microgolf om ze te koken.
 3. Doe de avocado, samen met het citroensap, het teentje look en de melk in een kommetje en pureer met de staafmixer. Je kan ook een blender gebruiken of eventueel zelfs de avocado gewoon fijn pletten met de hand. Zorg dan wel dat je look zeer fijn gesneden is.
 4. Snij de kerstomaatjes in twee.
 5. Giet de spaghetti af en doe met met de courgetti in een grote kom.
 6. Voeg de avocadosaus toe en roer goed door en voeg ook de kerstomaatjes toe.
 7. Serveer warm of koud en voeg eventueel wat pijnboompitjes toe voor extra crunch.

Smakelijk!4 gedachten over “Avocado pasta”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *