Limonade met framboos & grapefruit

Aaah, ik ben net terug uit het zonnige Zuid-Frankrijk, maar het weer hier moet zeker niet onderdoen. De ideale moment dus om een verfrissend drankje op de planning te zetten hier op de blog. Deze limonade is zo eenvoudig, je zal het bijna niet geloven en héérlijk fris. De ideale afkoeling.

Een tijdje terug, ging ik naar de tentoonstelling van Brita en kreeg ik daar een watercocktail voorgeschoteld met framboos en grapefruit. Deze was zo lekker dat ik hem gewoon thuis nog eens moest maken! Jammer genoeg zat in het originele recept best veel suiker, dus gebruikt ik het als basis maar maakte ik er mijn eigen ding van. Deze limonade is het resultaat!

Wil je nu toch een echte non-alcoholische cocktail als apéritief aanbieden, dan kan deze limonade misschien iets te waterig zijn. Gebruik dan maar de helft water en voeg iets meer suiker toe voor een zoetere en vollere smaak et voila! We avond kan beginnen. ;) Schol!

 

Limonade met framboos & grapefruit

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 8 frambozen
  • 2 roze grapefruits (pompelmoezen)
  • 1 el rietsuiker*

Werkwijze

  1. Doe de frambozen in een vijzel of kommetje en plet tot een fijne puree. Voeg de rietsuiker toe en mix goed.
  2. Pers de pompelmoezen uit en doe samen met het frambozen mengsel in een kan met 1 liter koud water. Vul eventueel aan met ijsblokjes voor een nog verfrissender effect.

Notes

*Wil je meer een echte non-alcoholische cocktail kan je wat meer suiker toevoegen.

Smakelijk!

Deze post is niet gesponsord.


2 gedachten over “Limonade met framboos & grapefruit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *