EDIT: dit recept kwam al eerder online, maar had dringend een update nodig. Bij deze! ;) x Ellen
Voordat we de komende weken in de Paasreceptjes vliegen (Kokerellen got you covered, brunch en hapjes à volonté :D), wil ik toch nog graag een heerlijk Marokkaans stoofpotje met jullie delen voor de dagen waarop de Maartse buien volop naar beneden komen en we het toch echt nog niet warm krijgen van een frisse lente-salade.
Dit stoofpotje noem ik Marokkaans, maar het is eigenlijk meer geïnspireerd dan écht traditioneel. Ik beweer dan ook zeker niet een expert te zijn in de Marokkaanse of Oosterse keuken, dit is gewoon een gemakkelijke variatie die super snel door iedereen klaar te maken is.

Dit Marokkaans stoofpotje is een top éénpansgerechtje dat in een half uurtje pruttelen volledig klaar te maken is. Het recept is vegetarisch, maar als de omnivoren het niet kunnen laten ben ik er zeker van dat een goed stukje lams-, runds- of varkensvlees ideaal past bij dit receptje. :) Daarnaast is het ook nog eens gluten- en lactosevrij (als je de feta weglaat), dus zeker een receptje dat door iedereen gesmaakt kan worden! Heb je overigens nog wat groenten in de ijskast liggen die dringend opmoeten, doe ze er dan gerust bij.
Ingrediënten
- 2 zoete aardappelen
- 1 blik kikkererwten (400 gram)
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 bouillonblokje
- 1 ui
- 2 el Ras el Hanout*
- 5 dadels
- Feta (optioneel)
Instructies
- Zet een grote pot op het vuur en verhit er wat olie in.
- Snipper de ui en bak tot de ui glazig is.
- Voeg dan ook de kruiden toe, en eventueel ook peper en zout. Bak nog zo’n twee minuten tot je de kruiden heerlijk begint te ruiken.
- Doe de tomatenblokjes bij het mengsel als ook het bouillonblokje, zoete aardappel, gesneden in kleine blokjes, en de kikkererwten. Snij de dadels ook in kleine stukjes en doe bij het mengsel.
- Zet een deksel op de pot en laat sudderen tot de zoete aardappel gaar is (ongeveer zo’n 20 minuten).
- Werk af met wat feta en verse kruiden.
Superlekker recept. Wij deden er nog wat amandelschilfers bij voor wat extra crunch.
Vandaag een driedubbele portie gemaakt. De overschot om in te vriezen. Het viel bij heel het gezin in de smaak. Ook onze 2,5 jarige heeft goed meegegeten. Wij hebben het gegeten met quinoa en linzen erbij. Zou ook lekker zijn met rijst erbij. Dit komt in de winter/herfst hier voortaan regelmatig op tafel.
Super lekker !!! Een van mijn lievelings eten
Echt een aanrader voor wanneer je (bijna) niks meer in huis hebt, en suuuuperlekker :-)
Toprecept!
Ik maak deze met wortel en witte bonen (mijn gezin is geen fan van zoete aardappel en kikkererwten?). We zijn er hier allemaal gek op, ook de kinderen.
Ik maak er nog wat couscous bij en halloumi (geen feta dus). Een van mijn favoriete veggie-gerechtjes!