Lasagnerolletjes met zalm & ricotta

Pasta staat bij mij altijd met stip op nummer één als het om comfort food gaat. Maar soms wil je gewoon eens iets anders dan die klassieke bolognaise. Deze lasagne rolletjes met zalm & ricotta zullen je zeker kunnen bekoren! Heerlijk & gemakkelijk om te maken!

Ik heb me vroeger wel eens gewaagd aan het maken van cannelloni (die ronde grote buisjes pasta die je kan opvullen), met een stort & eten verspreid over de hele keuken als gevolg. Ik probeerde zelfs de vulling in een spuitbus te doen om het vullen gemakkelijker te maken, maar zo van die “fijne” dingen zijn duidelijk niet aan mij besteed. Deze lasagnerolletjes hebben hetzelfde resultaat, maar zijn gewoon veel gemakkelijker om te maken. Je neemt een vel, vult het met lekker veel vulling en rolt het op. Klaar is kees!

 

Deze versie met gerookte zalm kwam dan ook perfect uit de oven! De combinatie van zalm met pesto en de gebakken courgette is ééntje om nog veel te herhalen. Dat de saus niet veel meer is dan wat ricotta & bouillon zou je ook niet zeggen, maar soms moet je iets niet moeilijker maken dan het is. Uiteraard is deze variant prima veggie te maken door de vis weg te laten (deed ik voor de rolletjes van Mr. Kokerellen).

Lasagnarolletjes met zalm & ricotta

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

 • 250g verse lasagnevellen
 • 1 courgette
 • 150g erwtjes
 • 200g gerookte zalm
 • 250g ricotta
 • 1 potje pesto
 • 1/2de visbouillonblokje
 • Optineel:
 • gemalen kaas

Werkwijze

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Snij de courgette in kleine blokjes (halve cm) en bak samen met de erwtjes voor 5 minuten tot beetgaar.
 3. Snij de gerookte zalm in kleine reepjes/blokjes.
 4. Verdeel 1 tl pesto over elk lasagnevel en beleg in het midden met de groenten en wat zalm. Rol op en leg in een ovenschaal. Herhaal voor alle lasagnevellen.
 5. Meng de ricotta in een schaaltje met 150ml water en het bouillonblokje (verkruimeld) en roer goed door.
 6. Verdeel het ricottamengsel over de lasagnerolletjes. Verdeel hierover eventueel de gemalen kaas.
 7. Zet in de oven 20 minuten tot de kaas goudbruin ziet.

Smakelijk!5 gedachten over “Lasagnerolletjes met zalm & ricotta”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.