Kalkoenfilet met mangosalsa & rijst

Een zomers gerechtje, heerlijk om buiten op je terras na het werken te nuttigen! De ster van de show in dit recept is toch wel de mango salsa. Een heleboel smaken en texturen worden gecombineerd tot een zalig fris en fruitig geheel. Je hebt het zoete van de mango, het zure van de limoen, het zachte van de avocado, het krokante van de komkommer en paprika en de hint van rode ui. Perfect in balans en een maaltje boordevol groenten!

Voor mezelf bakte ik er een stukje kalkoenfilet bij, volledig bedekt met chilikruiden. Hiermee bedoel ik de mix en niet enkel gedroogde pepers (amai, dat zou ik niet kunnen eten). Het is een heel gemakkelijke manier om toch lekker veel smaak aan je eten te geven. Samen met de rijst (ik nam zelfs snelkook omdat ik geen zin had om lang in de keuken te staan) vormt dit trio een perfect geheel. Mis je wat saus? Dan je uiteraard er nog je favoriete saus aan toevoegen. Maar met dit zonnig weertje smaakt het voor mij op deze manier heerlijk fris en lekker.

Kalkoenfilet met mangosalsa & rijst

Aantal personen: 4 personen

Ingrediƫnten

    Voor de mangosalsa:
  • 1 rijpe mango
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1el honing
  • een handjevol verse koriander
  • Voor de rest:
  • 4 kalkoenfilets (ong. 100g per stuk)
  • 250g (basmati)rijst
  • 4el chilimixkruiden (niet pikant!)

Werkwijze

    Voor de mangosalsa:
  1. Snipper de rode ui fijn. Schil en snij de mango in blokjes. Doe hetzelfde met de rode paprika, avocado en komkommer. Verwijder de zaadlijsten zodat de salsa niet waterig wordt. Doe alles samen in een grote kom.
  2. Meng de honing met het sap van de limoen en een eetlepel olijfolie (meer of minder kan je aanpassen aan je eigen voorkeur). Kruid met peper en zout.
  3. Snij de koriander grof (stengels mogen er ook bij) en voeg toe aan de salsa samen met de dressing. Zet alles goed door elkaar en laat marineren in de koelkast terwijl je de rijst en kalkoen klaarmaakt.
  4. Voor de rest:
  5. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Voeg eventueel een bouillonblokje toe om de rijst extra smaakvol te maken;
  6. Smeer de kalkoenfilets langs beide kanten royaal in met de kruiden, peper en zout.
  7. Bak in een beetje olijfolie ongeveer 4 minuten aan elke kant tot ze volledig gaar zijn. Door de kruiden tonen ze best donker, dat is geen enkel probleem.
  8. Serveer de rijst met een kalkoenfilet en een goede schep van de mangosalsa.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *