4.50 van 6 beoordelingen

(Alcoholvrije) glühwein

Dit jaar is het thema van Kerst buiten, haha! Nu corona nog steeds ons leven gegijzeld houdt proberen we het dan maar buiten gezellig te maken, op 1,5 meter. Ik ken geen betere manier dan het gezellig maken met een warme drank. My favorite? Glühwein. :-) En speciaal voor zoetstoffen.eu maakte ik deze alcoholvrije en suikervrije variant!

Het is trouwens zo gemakkelijk om zelf je eigen glühwein te maken én een pak lekkerder dan de kant-en-klare flessen uit de winkel. Voor deze variant laat ik je zien dat je met non-alcoholische rode wijn – tegenwoordig in alle supermarkten wel te verkrijgen – ook een heerlijke glühwein kan maken. Door de toevoeging van wat stevia krijgt deze glühwein een heerlijk zoete smaak zonder een suikerbom te zijn!

Ben je niet zo fan van de alcohol smaak? Dan kan je ook voor 100% druivensap gaan. Perfect als de kids ook graag een kruidig drankje willen drinken. Weet wel dat druivensap heel veel natuurlijke suiker bevat. Je kan eventueel een deel vervangen door water als je daar graag rekening mee houdt. :)

gluhwein 1

Homemade Glühwein (zonder alcohol)

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.50 van 6 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 1 liter alcoholvrije rode wijn*
  • 2 theelepels stevia in kristalpoeder (= 2 eetlepels kristalsuiker)
  • 2 appelsienen
  • 5 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kaneelstokken

Instructies

  • Snij één appelsien in dikke plakken.
  • Doe het wijn in een kookpot en voeg de schijven appelsien, de stevia en de rest van de kruiden toe.
  • Breng het sap tot net onder het kookpunt en laat minimaal 15 minuten (des te meer des te beter!) sudderen.
  • Proef tijdens het sudderen ook of je de glühwein zoet genoeg vindt. Voeg anders nog wat extra zoetstof toe.
  • Snij de andere appelsien ondertussen in dunne schijfjes.
  • Giet het mengsel door een vergiet. Serveer warm met de appelsien schijfjes.
*Gebruik je iets zonder alcoholsmaak? Ga dan voor 100% druivensap. Laat dan zeker de zoetstof weg, want druivensap bevat van zichzelf al veel suikers. Wil je het graag wat minder zoet? Vervang dan een deel van het sap door water.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer kerstinspiratie? Geen probleem, I’ve got you! Op de Kerstmenu-pagina vind je tientallen inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

gluhwein 1 2

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Zoetstoffen.eu. Voor meer informatie over betaalde samenwerkingen verwijs ik graag door naar mijn Disclaimer.

Nog goesting?

Drankjes
00:05

Warme gemberdrank

Alcoholvrij
00:15

Drie kleuren smoothie met rood fruit

Drankjes
00:20

Pornstar martini mocktail (met alcoholische optie)

Drankjes
00:10

Watermeloen limonade

Alcoholvrij
00:10

Warme chai chocomelk

Drankjes
00:05

Granaatappel - citroen limonade

Drankjes
00:15

Homemade roze limonade

Drankjes
00:10

Limonade met framboos & grapefruit