(Alcoholvrije) glühwein

Dit jaar is het thema van Kerst buiten, haha! Nu corona nog steeds ons leven gegijzeld houdt proberen we het dan maar buiten gezellig te maken, op 1,5 meter. Ik ken geen betere manier dan het gezellig maken met een warme drank. My favorite? Glühwein. :-) En speciaal voor zoetstoffen.eu maakte ik deze alcoholvrije en suikervrije variant!

Het is trouwens zo gemakkelijk om zelf je eigen glühwein te maken én een pak lekkerder dan de kant-en-klare flessen uit de winkel. Voor deze variant laat ik je zien dat je met non-alcoholische rode wijn – tegenwoordig in alle supermarkten wel te verkrijgen – ook een heerlijke glühwein kan maken. Door de toevoeging van wat stevia krijgt deze glühwein een heerlijk zoete smaak zonder een suikerbom te zijn!

Ben je niet zo fan van de alcohol smaak? Dan kan je ook voor 100% druivensap gaan. Perfect als de kids ook graag een kruidig drankje willen drinken. Weet wel dat druivensap heel veel natuurlijke suiker bevat. Je kan eventueel een deel vervangen door water als je daar graag rekening mee houdt. :)

Recept afdrukken
5 van 1 stem

Homemade Glühwein (zonder alcohol)

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 liter alcoholvrije rode wijn*
  • 2 theelepels stevia in kristalpoeder (= 2 eetlepels kristalsuiker)
  • 2 appelsienen
  • 5 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kaneelstokken

Instructies

  • Snij één appelsien in dikke plakken.
  • Doe het wijn in een kookpot en voeg de schijven appelsien, de stevia en de rest van de kruiden toe.
  • Breng het sap tot net onder het kookpunt en laat minimaal 15 minuten (des te meer des te beter!) sudderen.
  • Proef tijdens het sudderen ook of je de glühwein zoet genoeg vindt. Voeg anders nog wat extra zoetstof toe.
  • Snij de andere appelsien ondertussen in dunne schijfjes.
  • Giet het mengsel door een vergiet. Serveer warm met de appelsien schijfjes.

Notities

*Gebruik je iets zonder alcoholsmaak? Ga dan voor 100% druivensap. Laat dan zeker de zoetstof weg, want druivensap bevat van zichzelf al veel suikers. Wil je het graag wat minder zoet? Vervang dan een deel van het sap door water.

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer kerstinspiratie? Geen probleem, I’ve got you! Op de Kerstmenu-pagina vind je tientallen inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Zoetstoffen.eu. Voor meer informatie over betaalde samenwerkingen verwijs ik graag door naar mijn Disclaimer.

You may also like



1 thought on “(Alcoholvrije) glühwein”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept