Granaatappel – citroen limonade

Oh my, the heat! I love it, maar tegelijkertijd werken, wandelen en bewegen in het algemeen: It’s gettin’ sweaty. :) Hoog tijd dus om nog een nieuwe homemade citroen limonade met jullie te delen die jullie op warme dagen kunnen maken om jezelf lekker af te koelen!

Voor mij is water drinken eigenlijk niet zo’n probleem. Ik drink al gauw twee liter bij elkaar op een dag als ik aan mijn bureautje zit. Maar als ik onderweg ben gaat dat al een pak moeilijker. Ik hoor ook van veel lezers dat zij er problemen mee hebben. Mijn beste truc. Zorg voor een “waterfles” altijd binnen handbereik. Maar wat dan met de kwaliteit van het kraantjeswater? Ik drink altijd van de kraan, maar heb sinds kort een Brita waterkan van de webshop van Blokker die het water voor me filtert. Ecologisch en duurzaam ten opzichte van flessenwater, nét zo lekker. Ik hoef overigens niet te sleuren en als ik even tel nog een pak goedkoper ook.

Met dit water kan je dan ook de heerlijkste cocktails/limonades maken die je dan gerust een dagje of twee in de koelkast kan bewaren. Zoals deze heerlijk verfrissende citroen limonade met granaatappel. Hij is een klein beetje zuur (als je dat niet wil, gewoon wat meer zoetstof toevoegen), maar oh zo fris! Ideaal als je eens wat anders wil dan water & het lest de dorst wel echt ten opzichte van een klassieke frisdrank.

No ratings yet
Porties: 1 ,5 liter

Ingrediënten

  • 125 ml citroensap ong. 6 citroenen
  • 400 ml granaatappelsap*
  • 50 g suiker zoetstof/honing**

Instructies

  • Pers de citroenen uit en doe het sap in een pannetje. Voeg de suiker of zoetstof toe en breng kort aan de kook tot de zoetstof is opgenomen. Draai het vuur uit en laat afkoelen.
  • Voeg het citroensap bij het granaatappelsap en giet er een liter water bij. Heerlijk met nog wat ijsblokjes erin.

Notities

*Tegenwoordig kan je dit kant-en-klaar kopen maar ik nam de pitjes uit de diepvries en liet deze ontdooien en nam hier het sap van. Dan heb je zeker geen additieven. Vers zou je 3 granaatappels nodig hebben. **Hou je niet zo van zuur? Voeg dan wat meer toe tot je de limonade zoet genoeg vindt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je er van vond!

Schol! X Ellen

Nog op zoek naar meer drankreceptjes? Geen probleem, I’ve got you! Op de hapjespagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Dit is een gesponsorde blogpost en werd geschreven in samenwerking met Blokker. Desalniettemin is alles wat geschreven staat een weerspiegeling van mijn mening en mijn mening alleen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept