Spiesjes met meloen en gedroogde ham

Er zijn zo een aantal smakencombinaties die heel klassiek zijn, waaronder ook zeker de meloen & gedroogde ham combinatie. Er is natuurlijk een reden dat ze zo populair zijn. Deze twee ingrediënten samen zijn gewoon enorm lekker. Never change a winning team wordt wel eens gezegd, daarom heb ik dit klassieke gerecht in een nieuw “apéro” jasje gestoken. Dezelfde smaken, maar op een leuke en hapklare manier geserveerd.

Ik gebruikte voor deze spiesjes de galia meloen (die groen ziet,) omdat deze nu al gemakkelijker in de supermarkt te verkrijgen is. Als je deze in de zomer op de menu wil zetten, ga dan eens voor een verse cavaillon (zeker als je in het Zuiden op vakantie bent) want die zijn gewoonweg zo sappig en smaakvol. Ik kijk er al weer naar uit! :)

Spiesjes met meloen en gedroogde ham

Aantal personen: 20 spiesjes

Ingrediënten

  • 1 galia (groen)/cavaillon (oranje) meloen
  • 20 kleine mozzarellaballetjes
  • 10 snedes gedroogde ham
  • een handjevol verse basilicum

Werkwijze

  1. Snij de meloen doormidden, verwijder de pitjes en maak met een meloenbolletjeslepel rondjes uit de meloen. Als je dit niet hebt, kan je de meloen ook in stukjes snijden van ongeveer 2 bij 2 cm.
  2. Snij de sneetjes gedroogde ham doormidden en rol elk halfje op tot een rolletje.
  3. Prik 20 spiesjes vol met eerst een meloenballetje, daarna een mozzarellaballetje, een stukje gedroogde ham en opnieuw een stukje meloen.
  4. Snij de verse basilicum in fijne reepjes en strooi over de mozzarellaballetjes. Giet er eventueel een scheutje olijfolie over.

Smakelijk!2 gedachten over “Spiesjes met meloen en gedroogde ham”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *