Broodpudding is iets van de oude stempel, maar het is helemaal terug van weggeweest. Daar ben ik alleen maar blij om! Hoera voor receptjes die tegen voedselverspilling zijn! Oude sneetjes brood blijven vaak lang liggen en worden in veel gezinnen uiteindelijk weggegooid maar dankzij een broodpudding-receptje krijgen ze een nieuw leven. Als je deze broodpudding met banaan maakt, maak je er bovendien een heerlijk en gezond ontbijtje of snack van. We gebruiken namelijk in dit recept geen toegevoegde suiker (buiten wat fijngehakte chocolade), maar al het zoete komt van rijpe bananen. Nog zo’n product dat al te vaak in de vuilbak beland. Is je banaan donkergeel met veel bruine vlekken? Gooi ze dan niet weg, maar maak er deze heerlijke gezonde broodpudding mee!
Voor dit basisrecept heb je niet veel ingrediƫnten nodig, maar je kan uiteraard nog allerlei lekkers toevoegen. Zo zouden gehakte walnoten, stukjes gedroogd fruit of wat kokosschilfers er perfect bij passen. Wil je trouwens je receptje net iets decadenter maken, met nog meer smaak? Voeg dan een zakje puddingpoeder toe aan het deeg en meng goed. Hierdoor krijgt de gezonde broodpudding wat extra body en transformeer je dit gerechtje om tot een heerlijk dessert.
Ingrediƫnten
- 1 klein brood 400g
- 4 eieren
- 200 ml melk
- 3-4 rijpe bananen des te rijper, des te beter
- 50 g chocoladedruppels of plak in stukjes gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
- Doe de rijpe bananen in een kom en blend met een staafmixer tot een fijne puree.
- Doe de eieren en de melk erbij en mix goed.
- Snij het brood in stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
- Doe het brood bij de bananen en meng alles goed. Laat het brood het mengsel 10 minuten absorberen.
- Meng alles nog even goed door en voeg nu de chocoladedruppels of gehakte chocolade toe.
- Doe het deeg in een bakvorm ingevet met boter en zet voor 30-35 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en het deeg niet meer vochtig is.
Eet smakelijk!
Nog op zoek naar andere gezonde broodpudding recepten? Je vindt een heerlijk zomers recept in mijn kookboek The Breakfast Club, of maak deze eens met appeltjes en kaneel.
Of eerder op zoek naar meer ontbijtrecepten? Geen probleem, Iāve got you! Op de ontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Ideale manier om voedselverspilling tegen te gaan en het is dan nog eens super lekker!
Heel lekker, heb zelf nog wat koek en speculaas kruiden toegevoegd. Volgende keer probeer ik eens het brood ook mee te mixen, ik gebruikte nu rozijnenbroof en een klein beetje wit brood
Superlekkere manier om de korsten van de kindjes niet gewoon in de vuilnisbak te gooien!
Super easy en snel receptjeā¦ love it
Superlekker! Ik maakte het met speltbrood omdat ik geen tarwe kan eten. Blij met dit lekkere tussendoortje.
Wat is de beste manier om het te bewaren. En hoe lang? I
Oh wat fijn om te horen! Ik bewaar hem in stukken in de koelkast voor een kleine week. Daarna vries ik plakjes in die ik dan op verzoek kan ontdooien.
Veel groetjes,
Ellen