Chocolate chip cheesecake bars

Chocolate chip cheesecake bars. Ze zijn niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk een hele mond vol. Ik maakte deze koekjes met chocolade vorig weekend voor mijn verjaardag als testertje, maar door de massale positieve reacties kon ik er wel vanuit gaan dat ze geslaagd genoeg waren om op de blog te verschijnen. Maar wat is het nu? Is het een koekje? Is het cheesecake? Wel, geen van beide & alle twee! Het deeg voor deze bars (ik sneed ze in vierkantjes) bestaat uit twee delen (en drie lagen): koekjesdeeg met chocolade druppels en een cheesecake vulling.  Door de twee te combineren komt de magie van deze koekjes pas echt naar boven.

Voor de chocolate chip cheesecake bars maak je beide delen apart klaar en gaat ze dan in de bakvorm verdelen. Onderaan maken we een stevige laag van koekjesdeeg, daar gieten we dan de cheesecake vulling op en werken bovenop de koekjes af met nog meer van het deeg. Wat je krijgt? Een heerlijk zacht, smeuïg, rijkelijk dessertje dat duidelijke een grote publiekswinnaar is. ;) Door het koekjesdeeg rechtstreeks met de cheesecake laag te bakken vermengen de smaken en texturen zich, waardoor je echt een uniek gebak krijgt. Ik maakte dit dessert klaar in een vierkanten bakvorm, maar als je dat niet hebt kan je ook gewoon een ingevette ovenschaal gebruiken (of zelfs een ronde bakvorm). Afhankelijk van jouw bakvorm zullen de lagen wat dikker of dunner zijn. Ik sneed mijn bars in vierkante stukjes, dat vond ik er wel gezellig uitzien!

Chocolate chip cheesecake bars

Aantal personen: 16-20 bars

Ingrediënten

    Voor het koekjesdeeg:
  • 150 boter
  • 100g kristalsuiker
  • 130g bruine suiker
  • 1 ei
  • 250g zelfrijzend bakmeel
  • 100g chocoladedruppels (of gehakte chocolade)
  • Voor de cheesecake laag:
  • 200g roomkaas (bvb. Philadelphia natuur)
  • 1 ei
  • 100g kristalsuiker
  • 1tl vanille extract, optioneel

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. We maken eerst het koekjesdeeg:
  3. Doe de suiker en boter in een kom en meng met een elektrische mixer tot een glad geheel voor zo'n 2 minuten.
  4. Voeg één voor één de eieren toe onder het beslag en dan ook het zelfrijzend bakmeel. Stop met mixen zodra de bloem opgenomen is in het deeg.
  5. Vouw er de chocoladedruppels onder met een houten lepel of spatel.
  6. Verdeel het deeg in twee ongeveer gelijke delen en druk de helft van het deeg in een vierkante bakvorm (je kan ook een vierkante of rechthoekige ovenschaal gebruiken) bekleed met bakpapier op de bodem. De bodem moet een mooie koek vormen.
  7. Dan maken we de cheesecake laag:
  8. Doe de roomkaas, suiker, ei en vanille in een kom en mix tot een egaal mengsel.
  9. Giet het mengsel op het koekjesdeeg en strijk glad.
  10. Verdeel de rest van het koekjesdeeg in kleine mopjes over de cheesecake vulling.
  11. Bak in de oven voor 40-45 minuten tot de bovenkant goudbruin ziet.
  12. Laat volledig afkoelen alvorens je ze in gelijke stukken snijdt.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



7 thoughts on “Chocolate chip cheesecake bars”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *