Nog geen beoordelingen

Bruschetta met ham & mozzarella

Barbecue seizoen is volop aan de gang. Hoog tijd dus om nog eens een apéritief hapje te delen dat je op de barbecue kan klaarmaken. Deze bruschetta’s zijn te gemakkelijk voor woorden, maar oh zo lekker! Met 4 ingrediënten zitten je gasten na 5 minuten al heerlijk te smullen.

Vorig jaar kreeg ik dankzij een samenwerking met Weber deze gasbarbecue voor kleine terrasjes & tuintjes & sindsdien gebruik ik hem nog steeds met heel veel plezier. Vroeger dacht ik dat gas “een beetje cheaten” was, maar nu kan ik zelfs op een doordeweekse avond gemakkelijk zeggen dat ik zin heb om te barbecuen en binnen het uur zitten we te eten.

bruschetta barbecue parmaham mozzarella

Deze broodjes maken we dan ook regelmatig als apéritief! Rooster ze (al dan niet met wat olijfolie, aan jou de keuze) op de grill & beleg ze nadien met gedroogde ham en mozzarella en laat het geheel wat smelten. Moeilijker hoef je het jezelf niet te maken, want deze bruschetta’s zijn de perfecte start van elke geslaagde avond.

Bruschetta met parmaham & mozzarella

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
12 bruschetta’s

Ingrediënten

  • 1 klein stokbrood/rustiek brood
  • 2 bollen mozzarella
  • 100 g gedroogde ham
  • handjevol verse basilicum

Instructies

  • Snij het stokbrood in smalle broodjes en grill op de barbecue of in de oven tot ze goudbruin zien.
  • Draai ze om en laat deze kant ook bruinen.
  • Snij de mozzarella in dunne schijfjes en de basilicum in fijne reepjes.
  • Leg dan op elk broodje wat van de ham en een schijfje mozzarella. Kruid met peper en zout. Bak tot de mozzarella gesmolten is.
  • Verdeel de basilicum over de broodjes.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

bruschetta barbecue parmaham mozzarella 4

Nog goesting?

Lunch
00:30

Plaattaart met asperges

Hartige hapjes
00:35

Bladerdeegwieltjes met ricotta en spinazie

Hartige hapjes
00:30

TUC met guacamole, zalm, feta & granaatappelpitjes

Dips
00:10

Homemade Guacamole met nacho's

Hartige hapjes
00:25

Bladerdeegwieltjes met ham en pesto

Hartige hapjes
00:15

Bruschetta met geitenkaas & rood fruit

Hapjes
00:20

3 x gevulde eieren

Kerst
00:15

Bruschetta met brie, appel & honing