3.95 van 19 beoordelingen

Havermout koekjes met banaan (2 ingrediënten)

Hé snacker! Ik heb het tegen jou! Voel jij je ook zo aangesproken? I looove to snack. Ik heb altijd het gevoel dat ik me beter kan concentreren wanneer ik op iets kan bijten, kan snacken. Daarom ben ik dan ook steeds op zoek naar gemakkelijke, snelle en vooral gezonde tussendoortjes zodat ik mijn snack-cravings niet hoef te onderdrukken! Deze havermout koekjes met banaan zijn daar perfect voor.

havermout koekjes

De perfecte snack: havermout koekjes

Deze havermout koekjes zijn natuurlijk niet zo krokant en zo zoet als een boter-en-suiker koekje. Maar voor maar twee ingrediënten is dit koekje ongelofelijk lekker en verslavend! En het maakt helemaal niet uit als je ze allemaal in één keertje op eet. Win win. :)

Je kan dit koekje opfleuren met allerlei ingrediënten die je nog in huis hebt, denk maar aan chocoladestukjes, rozijnen, gedroogd fruit, noten, kokos, cacao en nog veel meer! Experimenteer er op los met je favoriete smaken zodat je heerlijk kan snacken tijdens het werken of leren (toi toi toi examenstudenten!).

Havermout koekjes met banaan

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

3.95 van 19 beoordelingen
12 koekjes

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen*
  • 100 gram (grove) havervlokken

Instructies voor de havermout koekjes

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Prak de bananen en doe ze samen met de havervlokken in een kom. Zet onder elkaar en voeg eventueel dingen toe die je lekker vindt.
  • Leg bakpapier op je bakplaat en verdeel de koekjes met twee lepels of met je handen. Ik gebruikte twee theelepels en maakte ongeveer 12 koekjes. Je kan ook grotere koekjes maken, maar pas dan wel je baktijd aan.
  • Bak de koekjes 18-20 minuten in de oven.Laat de koekjes op het bakpapier afkoelen zodat ze wat harder worden.**
* Als je bananen nog niet helemaal bruingevlekt zijn, kan je ze ook een half minuutje in de microgolf leggen om ze wat zachter en “rijper” te maken. ** Deze koekjes zullen altijd redelijk zacht blijven omdat er geen suiker of boter in zit. Je kan ze nog iets krokantere randjes geven als je ze nog langer in de oven laat zitten.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk en geniet van deze havermout koekjes! X Ellen

Nog op zoek naar meer dessertje? Geen probleem, I’ve got you! Op de Dessertpagina vind je tientallen inspirerende recepten.

Maakte je deze havermout koekjes of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

havermout koekjes

Nog goesting?

kwarktaart
Zoete ontbijt
00:15

Healthy kwarktaart (4 ingrediënten!)

havermoutrepen met appel
Hapjes
00:50

Appel havermoutrepen

kaneelbollen
Zoete ontbijt
00:30

Kaneelbollen

kokosrotsjes
Lactosevrije
00:30

Kokosrotsjes (suikervrij & glutenvrij)

broodpudding met banaan
Hapjes
00:45

Gezonde broodpudding met banaan & chocolade

gevulde koeken
Koekjes
00:50

Gezonde gevulde koeken

zoete aardappel dip
Hapjes
00:15

Pittige zoete aardappeldip

dadelrepen
Hapjes
00:10

Energierijke dadelrepen