Pasta met ricotta en groene groenten

pasta met ricotta

De eenvoudigste pasta’s zijn vaak de lekkerste. Na een lange dag werken of studeren, heeft niemand nog zin om uren achter het vuur te staan. Wil je toch iets lekker vers en boordevol groenten op tafel zetten? Dan is dit recept ideaal! Daarenboven kan je de restjes (als die er al zijn!) perfect meenemen voor de lunch de volgende dag.

Deze pasta is klaar in minder dan 15 minuten, goedkoop en kan volledig aangepast worden aan de groenten die je lekker vindt. Lust je niet graag broccoli? Neem dan een andere groente, keuze genoeg. Denk maar aan erwtjes (diepgevrozen), verse spinazie, boerenkool, groene paprika, asperges, …

Hieronder vind je de volledig vegetarische versie, maar een stukje kip, tonijn of zalm erbij zou zeker en vast ook smaken.

Pasta langs boven

Pasta met ricotta en groene groenten

Ingrediënten

  • 400 gram pasta (penne, macaroni, ...)
  • 500 gram ricotta
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 600 gram groene groenten (ik gebruikte deze keer snijbonen, courgette en broccoli)
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse basilicum (optioneel)

Werkwijze

  1. Zet een pot met kokend water op middelhoog vuur en kook de pasta volgens de verpakking.
  2. Snij de groene groenten in hapklare stukken.
  3. Zet een brede koekenpan op het vuur en bak de groenten aan in wat olijfolie. Begin met de groenten die het langst moeten garen en voeg nadien de rest toe. In mijn geval bak ik eerst de snijbonen en broccoli voor 3 minuten en voeg daarna de courgette toe en bak nog 3 minuten.
  4. Doe de ricotta in een kom en voeg de Parmezaanse kaas toe. Kruid het mengsel goed met peper en zout.
  5. Neem voor je de pasta afgiet een glas en vul dit met pastawater en meng alvast een half glas van dit water onder het ricottamengsel. Zet goed onder elkaar. Door het zetmeel dat de pasta heeft achtergelaten in het pastawater, zal de saus extra goed aan de pasta hechten.
  6. Giet de pasta af en doe terug in de pot.
  7. Voeg de groenten en het ricottamengsel toe en meng goed. Is de saus wat te dik, verdun deze dan met een beetje extra water. De saus moet goed aan de pasta kleven en mag niet te lopend Voeg naar wens gescheurde basilicumblaadjes toe. Nog wat extra Parmezaanse kaas kan ook nooit kwaad!

Smakelijk!

 Hou je van snelle en eenvoudige hoofdgerechten? Probeer dan ook eens Michiel’s vispannetje of deze heerlijke Chili Con Carne.

Dit vind je misschien ook leuk:



9 thoughts on “Pasta met ricotta en groene groenten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *