Ben jij één van de mensen die ‘gezond eten’ toch weer een prioriteit wil maken dit jaar? Laat je dan hier op het goede adres zijn! Ook voor mij is het nieuwe jaar weer een goede reminder om elke dag bewust na te denken over mijn eetpatroon en -gewoontes. Deze noedelsoep past in ieder geval zeker in mijn gezonde levensstijl, dus ik ga er vanuit in die van jou ook!
Thaise noedelsoep – maak jouw variant
Oosters eten smaakt me altijd enorm. Deze noedelsoep heeft veel Oosterse smaken, maar het gemak van een echt Kokerellen recept. Ideaal, toch?! Ik maakte dit recept zonder vis of vlees (Mr. Kokerellen eet het niet), maar ik ben er zeker van dat een stukje kip, rund of zelfs een stukje zalm hier heerlijk in zou smaken. Bak je vlees dan eerst even aan in de pan, schep het er terug uit en ga dan door met het recept. Voeg het vlees terug toe samen met de noedels om het te laten doorwarmen.
Wat de groentes betreft voor deze Thaise noedelsoep, kan je helemaal je eigen keuzes maken. Ik hou het op extra gemakkelijk; ik gebruik namelijk voor deze soep altijd een zak kant-en-klare wokgroentes. Hierin zit kool, paprika, rode ui en een gezonde dosis fijngesneden rode peper. De perfecte smaken combinatie voor deze soep.
Wil je deze soep liever glutenvrij maken? Vervang de klassieke eiernoedels dan door sobanoedels (op basis van boekweit) of door rijstnoedels. Beide zullen heerlijk zijn van smaak zonder de nodige buikpijn. ;)
Ingrediënten
- 1 stuk gember ter grootte van een duim
- 800 g Thaise gesneden wokgroenten ik had een mix van prei, rode ui, paprika rode peper
- 1 el miso pasta
- 2 bouillonblokjes
- 400 ml kokosmelk (1 blik)
- 125 g eiernoedels
- 1 limoen meer als je fan bent van limoen
Instructies
- Schil de gember en rasp of snij zo fijn mogelijk.
- Zet een soeppot op middelhoog vuur. Fruit de gember aan in een beetje olijfolie. Bak je kip of een andere vleessoort? Doe dit dan nu en bak rondom bruin.
- Voeg na 1 minuut de wokgroenten toe en roerbak voor 2-3 minuten.
- Voeg de miso pasta toe en roer goed om.
- Voeg dan de bouillonblokjes toe, samen met het blik kokosmelk. Vul het blik nog drie keer met water (kokend om sneller klaar te zijn) en breng de soep aan de kook.
- Laat 10 minuutjes koken en voeg dan de noedels toe en kook volgens de instructies. Wordt er door de noedels te veel water opgenomen? Doe er dan nog wat extra water bij.
- Snij de limoen door midden en pers het sap uit de bij de soep. Proef even en kruid indien nodig met peper, zout en eventueel sojasaus.
- Serveer de soep meteen, eventueel met een limoenschrijfje, wat sesamzaadjes of geroosterde uitjes erbovenop.
Smakelijk!
Dol op maaltijdsoep in de wintermaanden? Deze vullende linzensoep, maaltijdsoep met tortellini of deze Thaise pompoensoep kunnen je dan ook zeker bekoren!
Dit recept heb ik al verschillende malen getest en meer dan goedgekeurd. Je kan zo vaak variëren met de wokgroenten dat je elke keer een andere noedelsoep op tafel tovert en in no time! Zeker 1 van mijn favoriete gerechten.
Hoera! Ben blij dat het smaakte. Hier is het ook echt een vaste waarde! :)
Deze staat op mijn ’to cook’ list. Maar heb nog nooit gewerkt met miso pasta. Wel al zien staan in de supermarkt. Maar hoe lang kan je dit bewaren? Want het zijn wel redelijke grote potjes.
Hoi Sarah!
Ik heb het even opgezocht, want ik wist het zelf ook niet. Ik bewaar de mijne in de koelkast. Dan kan dat tot 3 maanden. Ik gebruik de mijne eerlijk gezegd al wel wat langer. Ik sluit hem telkens goed af en gebruik een schone lepel. Ik check altijd even of de kleur nog hetzelfde is en hij hetzelfde ruikt. :)
Je zou de miso ook bvb kunnen invriezen in een ijsblokjesvorm. Dan kan je er telkens kleine porties uithalen voor de soep!
Vele groetjes,
Ellen
Hoi Ellen,
Miso is niet echt Thais, maar wel lekker oosters uiteraard :-)
Moest je het kunnen vinden: vervang dan de gemberwortel met laoswortel.
En als je dan toch laoswortel vindt, koop dan in diezelfde winkel wat citroengras, voor een nog extra Thaise smaak.
Gezond en gelukkig nieuwjaar gewenst!
Warme groet,
Stef
Helemaal waar :) Bedankt voor de tips!
Groetjes,
Ellen
Dit is echt super lekker Ellen ! Doe zo verder ?
Dankjewel!
Ik heb het meteen geprobeerd, en het is opnieuw een heerlijk receptje!
Hoi Haydée,
Zo leuk dat te horen! :)
En dankjewel om een reactie achter te laten.
Liefs,
Ellen