Ovenschotel met zalm, zoete aardappel en feta

ovenschotel met zalm

Ik ben wel klaar met al die ingewikkelde winterse recepten. Tijd voor wat frisse wind, letterlijk en figuurlijk. Deze ovenschotel met zalm brengt de lente rechtstreeks op je bord. Er is niets moeilijk aan in de oven doet het werk voor je. Door de zalige combinatie van ingrediënten krijg je een heerlijk smaken pallet zonder dat je extra moeite hoeft te doen.

Ik at is de ovenschotel met zalm voor het eerst met mijn mama thuis. Ik wil ze zelf ook eens proberen maar gebruikt dan in plaats van gewone aardappel zoete aardappel. Dat was een schot in de roos. Uiteraard kun je ook voor een gewone aardappel gaan als je niet van bent van de zoete variant. Qua smaakmakers gebruik ik enkel met olijfolie, wat verse tijmtakjes in vetten die ik mee in de oven laten garen. Doordat de tomaatjes grillen, verliezen ze een deel van hun sap, wat samen met de olijfolie en het vocht van de zalm en spinazie een heerlijke marinade vormt. 

ovenschotel met zalm

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • Twee middelgrote zoete aardappels
  • 100 g baby spinazie
  • 200 g Kleine trostomaten
  • Twee zalmfilets vers of ontdooid uit de vriezer
  • Een handje vol verse tijm
  • 50 g feta

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Schil de zoete aardappelen. Snij in dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter.
  • Verdeel een scheutje olijfolie over de plakjes aardappel en kruid met peper en zout. Rits de tijm en verdeel over de aardappel.
  • Leg de schijfjes aardappel op een bakplaat. verdeel hier de baby spinazie over. Leg je daar dan weer vervolgens de tomaatjes erop.
  • Dep de zalm droog en leg in het midden van de bakplaat.
  • Zet de schotel in de oven en bak voor 10 minuten. Vertel dan de feta over de schotel en bak nog over 5 minuten. Serveer meteen.

Smakelijk!

Fan van ovenschotels? Maak dan eens deze Griekse ovenschotel met gehaktballetjes!

ovenschotel met zalm


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *