4.66 van 26 beoordelingen

Ovenschotel met zalm, zoete aardappel en feta

Ik ben wel klaar met al die ingewikkelde winterse recepten. Tijd voor wat frisse wind. Letterlijk en figuurlijk. Deze ovenschotel met zalm brengt de lente dan ook rechtstreeks op je bord. Er is niets moeilijk aan en de oven doet het werk voor je. Heerlijk toch! Het geheim van dit recept zit hem in de eenvoud. Door de zalige mix van ingrediënten krijg je een heerlijke smaken combinatie zonder je veel voor hoeft te doen.

Ik at is de ovenschotel met zalm voor het eerst met mijn mama thuis en was meteen verlekkerd. De zachte zalm, de licht gebruinde feta en de zoete geroosterde tomaatjes waren echt een schot in de roos. Ik serveer er als extraatje schijfjes zoete aardappel bij. Deze zachte groente geeft nog wat extra body aan dit maal.

Ben je niet voor zoete aardappel? Gebruik dan gewone aardappel schijfjes of skip ze in deze ovenschotel en serveer je favoriete aardappelbereiding on the side. Qua smaakmakers gebruik ik in dit recept enkel olijfolie en wat verse tijm die ik mee laat garen in de oven. Doordat we de tomaatjes grillen, verliezen ze een deel van hun sap. Samen met de olijfolie, het vocht van de zalm en spinazie vormt dat een een heerlijke marinade. 

ovenschotel met zalm

Snij je zoete aardappels in dit recept niet te dik want anders kan het zijn dat je ovenschotel wat langer moet garen. Wanneer ik de spinazie, zalm en tomaatjes toe voeg test ik de aardappelschijfjes. Die zouden dan al beetgaar moeten zijn. De overige 15 minuten wordt de zalm ook gaar, maar niet té en de tomaatjes heerlijk zacht en zoet en de feta krijgt een krokant korstje.

Ovenschotel met zalm, zoete aardappel en feta

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.66 van 26 beoordelingen
2 personen

Ingrediënten

  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 100 g baby spinazie
  • 200 g Kleine trostomaten
  • 2 zalmfilets vers of ontdooid uit de vriezer
  • Een handje vol verse tijm
  • 50 g feta

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Schil de zoete aardappelen. Snij in dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter.
  • Verdeel een scheutje olijfolie over de plakjes aardappel en kruid met peper en zout. Rits de tijm en verdeel over de aardappel.
  • Leg de schijfjes aardappel op een bakplaat. Zet deze al voor 20 minuutjes in de oven.
  • Verdeel hier dan de baby spinazie over. Leg je daar dan weer vervolgens de tomaatjes erop.
  • Dep de zalm droog en leg in het midden van de bakplaat.
  • Zet de schotel in de oven en bak voor 10 minuten. Vertel dan de feta over de schotel en bak nog over 5 minuten. Serveer meteen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Fan van ovenschotels? Maak dan eens deze Griekse ovenschotel met gehaktballetjes!

ovenschotel met zalm

Nog goesting?

Vis
00:20

Poké bowl met zalm

Hoofdgerecht
00:30

Gezondere visvidée

Kooktips
00:40

3x eenpansgerechten in de Airfryer

Hoofdgerecht
00:30

Pasta met scampi's en paprika roomsaus

Hoofdgerecht
00:45

Ovenschotel met zalm en broccoli, krieltjes, wortel en ...

Vis
01:15

Romige ovenschotel met zalm, prei en wortelen

Hoofdgerecht
00:30

Romig eenpansgerecht met pasta, zalm en prei

Aardappel
00:45

Zalm en papillote met asperges, kerstomaatjes & kri...