Ovenschotel met zalm, zoete aardappel en feta

ovenschotel met zalm

Ik ben wel klaar met al die ingewikkelde winterse recepten. Tijd voor wat frisse wind. Letterlijk en figuurlijk. Deze ovenschotel met zalm brengt de lente dan ook rechtstreeks op je bord. Er is niets moeilijk aan en de oven doet het werk voor je. Heerlijk toch! Het geheim van dit recept zit hem in de eenvoud. Door de zalige mix van ingrediƫnten krijg je een heerlijke smaken combinatie zonder je veel voor hoeft te doen.

Ik at is de ovenschotel met zalm voor het eerst met mijn mama thuis en was meteen verlekkerd. De zachte zalm, de licht gebruinde feta en de zoete geroosterde tomaatjes waren echt een schot in de roos. Ik serveer er als extraatje schijfjes zoete aardappel bij. Deze zachte groente geeft nog wat extra body aan dit maal.

Ben je niet voor zoete aardappel? Gebruik dan gewone aardappel schijfjes of skip ze in deze ovenschotel en serveer je favoriete aardappelbereiding on the side. Qua smaakmakers gebruik ik in dit recept enkel olijfolie en wat verse tijm die ik mee laat garen in de oven. Doordat we de tomaatjes grillen, verliezen ze een deel van hun sap. Samen met de olijfolie, het vocht van de zalm en spinazie vormt dat een een heerlijke marinade. 

ovenschotel met zalm

Snij je zoete aardappels in dit recept niet te dik want anders kan het zijn dat je ovenschotel wat langer moet garen. Wanneer ik de spinazie, zalm en tomaatjes toe voeg test ik de aardappelschijfjes. Die zouden dan al beetgaar moeten zijn. De overige 15 minuten wordt de zalm ook gaar, maar niet tƩ en de tomaatjes heerlijk zacht en zoet en de feta krijgt een krokant korstje.

Recept afdrukken
4.75 van 12 stemmen

Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • Twee middelgrote zoete aardappels
  • 100 g baby spinazie
  • 200 g Kleine trostomaten
  • Twee zalmfilets vers of ontdooid uit de vriezer
  • Een handje vol verse tijm
  • 50 g feta

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180Ā°.
  • Schil de zoete aardappelen. Snij in dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter.
  • Verdeel een scheutje olijfolie over de plakjes aardappel en kruid met peper en zout. Rits de tijm en verdeel over de aardappel.
  • Leg de schijfjes aardappel op een bakplaat. Zet deze al voor 20 minuutjes in de oven.
  • Verdeel hier dan de baby spinazie over. Leg je daar dan weer vervolgens de tomaatjes erop.
  • Dep de zalm droog en leg in het midden van de bakplaat.
  • Zet de schotel in de oven en bak voor 10 minuten. Vertel dan de feta over de schotel en bak nog over 5 minuten. Serveer meteen.

Eet smakelijk! X Ellen

Fan van ovenschotels? Maak dan eens deze Griekse ovenschotel met gehaktballetjes!

ovenschotel met zalm

You may also like



22 gedachten over “Ovenschotel met zalm, zoete aardappel en feta”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept