Ovenschotel met zalm en broccoli, krieltjes, wortel en paprika

Ovenschotel met zalm en broccoli. Simpele ingrediënten die samen een heerlijk maaltje maken. Daar ben ik dol op. En jullie duidelijk ook! De ovenschotel met zalm en zoete aardappel was een van de meest bekeken recepten van 2020 dus ik ben er zeker van dat jullie deze variant met Aziatische invloeden ook kunnen smaken.
Een heerlijke marinade voor de zalm
In het recept voor tagliatelle met een heerlijke zelfgemaakte currysaus gebruik ik ook deze marinade. Oh boy, die is zo lekker! Niet alleen bij zalm trouwens, maar ook bij kip en zelfs vegetarisch vlees. Het zou niet simpeler kunnen zijn. Het enige wat je nodig hebt is sojasaus en een beetje ahornsiroop. Dan kan je zelf toevoegen wat je nog wil.
Ik koos nu voor:
- fijngemalen chilivlokken
- Zwarte en witte sesamzaadjes
maar de keuze is volledig aan jou. Wat kan hier nog lekker bij zijn?
- een klein beetje sesamolie
- een paar druppeltjes vissaus
- heb je geen sojasaus of ahornsiroop in huis? Teryaki smaakt ook top!
- een fijngehakt rood pepertje
- wat verse gember, look en ui passen overal bij natuurlijk.
De zalm neem ik trouwens gewoon uit de diepvries. Ik vergeet deze meestal te ontdooien, maar in deze ovenschotel is dat totaal geen probleem. Marineer de bevroren zalmmoten en leg ze dan op de bakplaat. De oven doet de rest. Heb je verse zalm uit de koeling? Zet je zalm er dan maar voor 12-15 minuten in de oven tot hij gaar is.


Ingrediënten
- 1 broccoli
- 2 rode paprika's
- 4 wortelen
- 800 gram krieltjes
Voor de zalm:
- 4 zalmfilets diepgevroren
- 6 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels ahornsiroop*
- optioneel: sesamzaadjes, een fijngehakt pepertje, …
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de groenten en krieltjes.
- Snij de grotere krieltjes in vieren, de kleine doormidden. Snij de andere groenten in hapklare stukken.
- Leg alles op een ovenschaal. Giet er een beetje olijfolie over en kruid royaal met peper en zout. Meng alles goed en leg de groenten zoveel mogelijk naast elkaar op de bakplaat. Probeer overlap te vermijden.
- Bak de groenten voor 15 minuten en bereid ondertussen de zalm voor.
- Haal de zalm uit de verpakking en dep af met een keukenpapiertje. Doe de zalm in een kom en voeg de soyasaus en ahornsiroop toe en meng goed en omwentel de zalm volledig in het mengsel. Als je chili of iets dergelijks wil toevoegen, dan is dat nu het moment. Laat even afgedekt marineren tot de groenten de eerste 15 minuten gebakken zijn.
- Leg de zalmmoten bovenop de groenten (roer ze even om zodat ze gelijkmatig garen) en. giet de rest van de marinade erover.
- Plaats de ovenschotel terug de oven in voor zo'n 18-22 minuten tot de zalm helemaal gaar is, maar niet overbakken. De groenten zijn dan beetgaar.
Notities
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer avond recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de dinner pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Uitstekend receptje! Een smaakbommetje, easy peasy om te maken en viel bij de kids ook enorm in de smaak. Dit gezond gerechtje komt hier zeker nog heel vaak aan tafel! Ook heerlijk met zoete aardappel trouwens ;-)
Altijd fijn om dat te horen! Thanks Marie!
Snel, gemakkelijk en superlekker! Dankjewel Ellen.
Geniaal in zijn eenvoud :) Ik gebruikte iets meer sojasaus en iets minder ahornsiroop en deed er pikante peper en sesamzaadjes bij. Volgende keer laat ik de groentjes en aardappelen iets langer bakken (een kleine 20 minuten) voor ik er de zalm er iets korter bij doe zodat de aardappeltjes helemaal gaar zijn en de zalm iets minder droog.
Nóg eens vijf sterren gegeven, zie! Tegenwoordig maak ik ditcreceptje met bloemkool ipv broccoli: minder kans op aanbranden. En ik eet ook liever bloemkool, dus ja 🥳
Heel lekker en eenvoudig receptje.
Ik vervangde de krielaardappeltjes door pompoen, ook heel lekker.
Mooi, kleurrijk en heel lekker! Beetje snijwerk en de oven doet de rest, top. Heerlijk van smaak! Gerechtje dat mij en mijn gezin vrolijk maakt.
Super snel en gemakkelijk, heerlijke smaken!
IK BEN FAN van KOKKERELLEN ;)
Eenvoudig om te maken. Smaakte heerlijk!
Dit is een super gemakkelijk, snel en gezond recept! Wij zijn helemaal fan van de gerechten van Kokerellen :-)
Dag Ellen, kan je ipv zalm ook met kip doen? Hoelang moet dit dan mee in de oven!
Hoi Carolien,
Dat kan zeker! Kipfilet moet er ongeveer 30 minuten in dus in plaats van ze later toe te voegen (zoals je met de zalm zou doen) steek je de kip dan vanaf het begin mee in de oven.
Smakelijk alvast! En laat me weten of het gelukt is. :)
Groetjes,
Ellen
Dit is zowat de ontdekking van het jaar! Makkelijk, gezond en oooooh zo heerlijk!
Graag meer van die makkelijke bake-tray recepten 😁
Lekker, veel groenten en makkelijk: ideaal 😊. Wat minder sojasaus gebruikt, lekker met sesamzaadjes
Superlekker en easypeasy … een blijver hier!
Echt een topper!
Nog ‘steeds fan!
Joepie! :)
Lekker en eenvoudig en terwijl de schotel in de oven staat, is er tijd voor een aperitiefje.
De niet-zo-liefhebber-van-zalm-man vond het ook heel lekker, dus dit wordt een blijvertje.
Pure smaken, super lekker en makkelijk :-)
Had nog verschillende groenten liggen , zoete aardappel, diepvries bloemkool, butternut pompoen, sjalot en rode ui
De pompoen en uien pas bijgedaan met de zalm zodat deze niet te plat zouden zijn, terwijl dan ook de bloemkool in stukjes kunnen snijden
Ga ik zo ie zo nog maken
Gied idee om vanavond mee het weekend in te zetten!!!
Heerlijk receptje dat regelmatig bij ons op tafel komt! :)
Heel gezond receptje, maar echt een super lekker geheel. Super makkelijk te maken ook, als je een beetje voorbereid, heb je super snel eten. Een echte winner hier thuis. De bereidingswijze van de zalm gebruiken we ook voor andere gerechtjes, omdat dit zo lekker is.
Weer een fijn gerecht waar ik van genoten heb. Vooral de marinade maakt het extra lekker. Ik was benieuwd en volgende keer maak ik meer marinade.
Heel fijn om te horen Ken!