Oh jaa, this is real! Deze M&M-koekjes moet je gewoon eens maken. Verplicht! Deze zachte, boterige koekjes zijn gewoon te goddelijk voor woorden. En, zoals je al wel kon raden, ook gewoon super easy peasy om te maken.
Ik wist al langer dat ik M&M-koekjes wilde maken omdat ik ze er altijd zo lekker en kleurrijk uit zag zien, mar het was er nog niet van gekomen. Wel had ik al veel gelijkaardige receptjes gespot via Pinterest en zag meerdere keren voorbij komen dat er soms puddingpoeder aan het recept werd toegevoegd. Ja, gek hé! Ik had er ook nog nooit van gehoord. Dus ik besloot het gewoon uit te gaan testen.

En wauw! Wat een effect, deze koekjes smaken écht overheerlijk. Ze zijn zacht, smeuïg met een licht krokant randje en de M&M’s erin maken het geheel natuurlijk compleet. Door het puddingpoeder krijgen de koekjes een extra zachte textuur die ik niet goed kan uitleggen. Je zal ze dus gewoon moeten maken om het zelf te kunnen ervaren! ;)
Ingrediënten
- 100 gram boter op kamertemperatuur
- 100 gram bruine suiker
- 50 gram witte suiker
- 150 gram bloem
- 1 ei
- 1 zakje puddingpoeder 50gr
- 150 gram M&M’s
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C (als je het deeg niet eerst in de koelkast laat opstijven*)
- Meng de boter met de suikers en ei en mix met een mixer voor 2 minuten tot een romig geheel.
- Voeg de bloem en puddingpoeder toe en mix tot een geheel.
- Vouw met een spatel het merendeel van de M&M’s eronder.
- Rol het deeg in balletjes en leg op de bakplaat.* Laat wat plaats tussen want ze zullen nog erg uitzetten.
- Verdeel de overige M&M’s op de balletjes en druk ze er een beetje in.
- Zet in de oven voor 10-12 minuten tot de randjes bruin beginnen worden.

Smakelijk!
Deze maakte ik al vaker en zijn een grote hit! Superlekker en iedereen vraagt het recept. Dank u wel voor het heerlijke recept dus!
Per ongeluk met donkerbruine suiker en veel te veel m&m’s maar 2 blije kindjes!
Alsnog geslaagd dus, ik ben blij! :)
Koekjes zijn super lekker! Die zachte textuur smelt weg in je mond, je moet ze echt maken om het te proeven! Yummie :-)
Fijn dat te horen Hermine!
Groetjes,
Ellen
Hoi. Ik ben ze momenteem aan het maken. Heb ze nu al langer dan 2 min in de over gestoken maar ze zijn zo zacht. Is net zoals een papje. Is dit normaal?
Ik bedoel langer dan 12 min
Dag Maithy,
Ze zijn vrij zacht als ze uit de oven komen, maar ze mogen geen papje zijn. Ze zouden goudbruin rond de randjes moeten zijn. Hoe was het deeg voor je ze in de oven deed? Je kan de koekjes wel best even op de bakplaat laten afkoelen vooraleer je ze er af kan nemen, dan blijven ze de perfecte textuur behouden.
Groetjes,
Ellen
Ideaal om met kindjes te maken! Floris vond het geweldig om de M&M’s erin te drukken :-) Kan jij binnen een paar jaar ook uittesten met jullie zoontje/dochter !!
Oh leuk om te horen Marjan! :)
Ik kijk er al naar uit, hihi!
Groetjes,
Ellen