5 van 1 beoordeling

Gezond vispannetje met Mediterrane smaken

Dit éénpansgerecht met vis draagt de naam Michiel’s vispannetje. Het is namelijk de specialiteit van mijn vriend. Ik mag best trots op hem zijn: de eerste keer stond hij met zijn neus in het kookboek om alles tot op de letter te volgen, terwijl hij nu al op gevoel dit heerlijk stoofpotje kan kruiden en zelfs eigen toevoegingen maakt! Desondanks is dit een enorm gemakkelijk gerechtje dat in minder dan een half uurtje op tafel staat en met gemak vier hongerige magen kan vullen.

Dit gezond vispannetje is lekker op zichzelf, maar ook heerlijk met wat gekookte krielaardappeltjes, puree, rijst, quinoa of zelfs een stuk brood. Kabeljauwfilet is een van de goedkopere vissoorten. Van zichzelf heeft het niet zoveel smaak, maar het neemt de smaak op waarin het wordt gekookt. Kan je deze vis niet meteen vinden, kan je dus ook een andere witte vis gebruiken. En zoals altijd kan je ook groenten toevoegen of weglaten, allemaal naar je eigen smaak. Maar ik moet eerlijk zeggen dat deze combo in dit gezond vispannetje voor mij toch wel het allerbeste smaakt.

Michiel’s vispannetje

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:25 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 courgettes
  • 3 rode paprika’s
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje vis of groenten
  • 1 eetlepel zwarte olijven in schijfjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 500 gram kabeljauwfilet diepgevroren
  • 1 eetlepel gedroogde oregano

Instructies

  • Zet een grote pot of braadpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe aan de pan. Snij de ui fijn en doe deze in de pot. Roer twee minuten door zodat de ui transparant wordt.
  • Snij de look erg fijn of pers ze met de lookpers en voeg toe aan de pot. Roer 30 seconden door totdat je de look ruikt. Bak de look niet te lang, dan wordt hij bitter.
  • Voeg de tomatenpuree toe en kruid met de oregano, wat peper en zout. Laat de tomatenpuree zo'n twee minuten meebakken, maar vergeet niet te roeren. Door het bakken van de tomatenpuree verdwijnt de zure tomatensmaak.
  • Snij de paprika’s en de courgettes in beetklare stukken. Voeg ze toe aan de pot, samen met de kappertjes en de olijven. Voeg ook het bouillonblokje toe en een bodempje water om alles wat losser te maken. (Liever te weinig water als te veel, aangezien de courgettes ook heel veel vocht loslaten bij het stoven!) Roer door elkaar en laat 5 minuten pruttelen met het deksel op de pot.
  • Snij de vis in grove stukken en kruid hem met peper en zout. Roer het groentenmengsel nog een keer goed door en leg de vis er bovenop. Zet het deksel weer op de pot en laat nog 10 minuten garen tot de vis klaar is.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer avond recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de dinner pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Nog goesting?

Ovenschotel met broccoli en zalm
Hoofdgerecht
00:35

Romige ovenschotel met broccoli, asperges en zalm met n...

visburger
Vis
00:25

Visburger van rog met zelfgemaakte tartaar

parelcouscous salade
Vis
00:30

Parelcouscous salade met zalm

Pasta boursin met zalm
Vis
00:20

Pasta Boursin met zalm met 6 ingrediënten

ovenschotel met zalm en zoete aardappel
Vis
00:45

Ovenschotel met zalm, zoete aardappel en feta

visvidée
Hoofdgerecht
00:30

Gezondere visvidée

parelcouscous met asperges
Hoofdgerecht
00:35

Warme parelcouscous met asperges, scampi's en halloumi

rijst met scampi en paprika
Hoofdgerecht
00:20

Rijst met scampi en romige paprikasaus