Goedgevuld vegetarisch picknick brood

Hoog tijd om een nieuw picknick brood met jullie te delen. Mijn vorige picknick brood recept dateert al van enkele jaren geleden, maar het concept is nu terug helemaal hip tijdens de huidige lockdown situatie. Helaas kunnen we niet langer binnen samen eten, maar niets houdt ons tegen om het buiten gezellig te maken. Allé, voorlopig toch!

Je zou van alle potjes en doosjes kunnen meesleuren op je wandeling, maar ik ben zo fan van een picknick brood wegens de volgende redenen:

  • Je hebt heel veel ruimte voor vulling in je brood.
  • Je hoeft maar 1 brood te vullen en je hebt meteen genoeg voor 4/6 personen.
  • Het is ideaal om mee te nemen. Vergeet je broodmes niet en your good to go.
  • De manieren hoe je dit brood kan opvullen zijn eindeloos!
  • Picknicken is gewoon super AWESOME! Ik hou van een goede picknick *hartjes*

Picknick brood: De vulling

Dit picknick brood steken we vol met heerlijke groentjes, een gekookt eitje, kruidenkaas in plaats van de traditionele mayonaise en een pak Le Végétarien Méditerrannée van Aoste. Een heerlijk vegetarisch alternatief voor klassiek vlezig broodbeleg. Mr Kokerellen zijn oorspronkelijke reactie was: ik kan het niet proeven, want er zit vlees in. Het ziet en ruikt ongelofelijk naar vlees (Lily, mijn kat stond zelfs te snuffelen) en ook de smaak sluit heel dicht aan bij de real deal.

Voor dit gevuld picknick brood koos ik klassieke groentjes uit: spinazie, tomaat, komkommer, rode ui en paprika maar laat je volledig gaan met je eigen persoonlijke voorkeuren. Denk bijvoorbeeld aan scheutjes, geraspte wortel, kool(sla), waterkers, sojascheuten, noem maar op!

Ingrediënten

  • 1 volkoren brood rond rustiek brood
  • 1 pak Aoste Le VĂ©gĂ©tarien MĂ©diterrannĂ©e
  • 3 gekookte eitjes
  • 1/2 de komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 grote tomaat
  • 80 gram kruidenkaas
  • 79 gram babyspinazie

Instructies

  • Snij het brood doormidden en verwijder wat van het binnenste, maar laat een ruime boord. Gebruik het verwijderde brood voor een lekkere broodpudding, broodkruim of krokante broodkorstjes.
  • Snij de komkommer, paprika, tomaat en de gepelde eitjes in fijne plakjes.
  • Bestrijk de binnenkant van het brood met de kruidenkaas.
  • Beleg de bodem van het brood dan met de spinazie, tomaat, paprika, komkommer, eitjes en de sneetjes Le VĂ©gĂ©tarien MĂ©diterrannĂ©e.
  • Leg de bovenzijde van het brood er weer op en druk goed aan. Pak het brood eventueel in in boterhampapier om het mee te nemen op je volgende wandeling of picknick.

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer lunch recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de lunch pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Aoste. Voor meer informatie over betaalde samenwerkingen verwijs ik graag door naar mijn disclaimer.

You may also like



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept