4.65 van 31 beoordelingen

Gezonde broodpudding met banaan & chocolade

Broodpudding is iets van de oude stempel, maar het is helemaal terug van weggeweest. Daar ben ik alleen maar blij om! Hoera voor receptjes die tegen voedselverspilling zijn! Oude sneetjes brood blijven vaak lang liggen en worden in veel gezinnen uiteindelijk weggegooid maar dankzij een broodpudding-receptje krijgen ze een nieuw leven. Als je deze broodpudding met banaan maakt, maak je er bovendien een heerlijk en gezond ontbijtje of snack van. We gebruiken namelijk in dit recept geen toegevoegde suiker (buiten wat fijngehakte chocolade), maar al het zoete komt van rijpe bananen. Nog zo’n product dat al te vaak in de vuilbak beland. Is je banaan donkergeel met veel bruine vlekken? Gooi ze dan niet weg, maar maak er deze heerlijke gezonde broodpudding mee!

brood pudding banaan chocolade gemakkelijk snel gezond 2

Voor dit basisrecept heb je niet veel ingrediƫnten nodig, maar je kan uiteraard nog allerlei lekkers toevoegen. Zo zouden gehakte walnoten, stukjes gedroogd fruit of wat kokosschilfers er perfect bij passen. Wil je trouwens je receptje net iets decadenter maken, met nog meer smaak? Voeg dan een zakje puddingpoeder toe aan het deeg en meng goed. Hierdoor krijgt de gezonde broodpudding wat extra body en transformeer je dit gerechtje om tot een heerlijk dessert.

Gezonde broodpudding met banaan & chocolade

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.65 van 31 beoordelingen
12 stukken

Ingrediƫnten

  • 1 klein brood 400g
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 3-4 rijpe bananen des te rijper, des te beter
  • 50 g chocoladedruppels of plak in stukjes gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
  • Doe de rijpe bananen in een kom en blend met een staafmixer tot een fijne puree.
  • Doe de eieren en de melk erbij en mix goed.
  • Snij het brood in stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
  • Doe het brood bij de bananen en meng alles goed. Laat het brood het mengsel 10 minuten absorberen.
  • Meng alles nog even goed door en voeg nu de chocoladedruppels of gehakte chocolade toe.
  • Doe het deeg in een bakvorm ingevet met boter en zet voor 30-35 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en het deeg niet meer vochtig is.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk!

Nog op zoek naar andere gezonde broodpudding recepten? Je vindt een heerlijk zomers recept in mijn kookboek The Breakfast Club, of maak deze eens met appeltjes en kaneel.

Of eerder op zoek naar meer ontbijtrecepten? Geen probleem, Iā€™ve got you! Op dontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

brood pudding banaan chocolade gemakkelijk snel gezond

Nog goesting?

Hapjes
00:25

Kerstmenu: gebakken camembert met honing

Hartige hapjes
00:20

Pizza met brie, appel & kalkoenspekjes

Zoete ontbijt
00:45

Bananenbrood met chocolade en pecannoten

Hapjes
00:25

Gegratineerde mosselen met Oud-Brugse kaas

Hartige hapjes
00:30

Bladerdeeghapje met brie en cranberries

Hapjes
00:25

Zelf scones maken

Planken
00:25

Indrukwekkende brunch plank met bagels

Zoete hapjes
00:30

Courgettemuffins