Snelle curry met aardappel & broccoli
Soms moet het al eens snel gaan. Ik had de voorbije week écht zo’n week waarbij je gewoonweg geen tijd hebt om te eten, of vergeet dat het al ver voorbij de standaard tijd is om te eten. Omdat je op zo’n dagen al vaak minder groenten/fruit eet dan gemiddeld (enfin, dat heb ik toch), maakte ik dit gerechtje om mezelf toch nog een boost te geven bij het avondeten. 5 minuten snijwerk, 15 minuten sudderen en je zit aan tafel! Love it!
Deze vegetarische curry staat dus echt in no time op tafel. Je hoeft alleen een uitje (optioneel zelfs), wat aardappeltjes en de broccoli te versnijden en de rest van het werk gebeurt in de pan. Maak er wat snelkookrijst bij of noedels en je zit binnen 20 minuten aan tafel te smullen van dit heerlijk maal.
Ik weet niet hoe het komt, maar als ik echt weinig tijd heb en al een lange werkdag achter de rug hebt, kies ik vaker voor een curry. Hebben jullie dat ook? Het is gewoon zo gemakkelijk om te maken. Ik gooi meestal de groenten die ik nog in huis heb in een pan, voeg wat vlees toe indien beschikbaar en werk af met kokosmelk en currykruiden/pasta. Klaar is kees. Als het dat is of diepvriespizza, is de keuze snel gemaakt. ;)
Snelle curry met aardappel & broccoli
Ingrediënten
- 250 g rijst
- 1 ui
- 400 g aardappelen
- 1 broccoli
- 50 g curry pasta
- 1 blik kokosmelk 400g*
Instructies
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Schil de ui en aardappelen.
- Snij de ui in ringen en de aardappelen & broccoli in hapklare stukjes.
- Doe wat olie in een wokpan en bak de ui voor enkele minuten.
- Voeg de broccoli toe en de aardappelen en bak voor 2 minuten.
- Voeg de currypasta toe & bak voor 1 minuut al roerend tot je de currypasta begint te ruiken.
- Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel nog zo'n 10 minuten sudderen tot de aardappelen zacht zijn.
- Serveer met de rijst.
Notities
Smakelijk!
Klinkt goed !
Dank je Ingrid! :)
Vandaag getest, heerlijk!
Aah, dat hoor ik graag Sim!
Liefs,
Ellen