Vorige week organiseerde Fair Trade Belgiƫ een actie waarbij je een cake kon bakken om eerlijke voeding te promoten. Uiteraard steun ik met alle plezier zulke initiatieven, dus bakte ik ook een eigen variant met chocolade & banaan. Deze bleek zo lekker te zijn, dat ik hem jullie zeker niet wil onthouden.
Deze chocoladetaart is super zacht, luchtig & nog een beetje plakkerig tegelijkertijd. Een ideale combinatie als je het mij vraagt. De helft van de bananen worden geprakt en door het deeg gemengd. De andere helft gaat bovenop de cake. Ben je nu echt geen bananenfan? No worries, je kan deze cake ook prima maken door gewoon de bananen weg te laten.
Banaan & chocolade is Ʃcht een match made in heaven. Wie vindt dat ook? Denk maar aan banana split, de oefties van vroeger (haha wie kent die nog van de hoogdagen van de cinƩma?) en dus ook deze heerlijke chocoladetaart. Hij wordt gewoon in 1 kom gemaakt, alles wordt ondereen gezet en hij kan in de oven. Gemakkelijk, snel en een echte crowd pleaser.
Ingrediƫnten
- 4 rijpe bananen
- 200 g melk chocolade puur kan ook
- 30 g cacaopoeder
- 200 ml kokend water
- 50 ml neutrale olie
- 1 ei
- 125 g rietsuiker
- 130 g zelfrijzende bloem
- 1 tl bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
- Pel de bananen en doe twee bananen op een bordje en prak ze tot puree. Hou de anderen even apart.
- Breek de chocolade in stukjes en leg in een grote kom samen met het cacaopoeder. Giet het kokend water erover en laat even staan tot de chocolade gesmolten is en meng dan goed door. Voeg het ei & olie toe en meng goed.
- Voeg nu het rietsuiker, bloem, bakpoeder en de geprakte banaan toe. Meng tot een egale massa.
- Smeer je bakvorm in met wat olie zodat de cake gemakkelijk loskomt en giet het mengsel er in.
- Versier de bovenkant met gehalveerde stukjes banaan.
- Zet in de oven voor 55 minuten en laat volledig afkoelen.
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer dessertinspiratie? Geen probleem, Iāve got you! Op de dessertpagina vind je tientallen inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Hi Ellen,
Dat ziet er super lekker uit, wil ik wel eens uitproberen!
Hoe groot moet de cakevorm zijn?
Zou je dit ook als verjaardagstaart kunnen gebruiken, open snijden en met crĆØme tussen dan?
Groetjes,
Sandra
Hoi Sandra, De mijne is 22 centimeter in diameter maar volgens mij lukt tot 25 centimeter makkelijk met dezelfde baktijd (mss 1 minuutje minder). Heb je groter zou ik naar 5 minuten minder gaan en sneller checken. :)
Deze taart kan zeker en vast als verjaardagstaart! Succes!
Groetjes,
Ellen
Meermaals klaar gemaakt, telkens een succes!
Ik ben fan!
Kan je ipv rietsuiker ook gewone suiker gebruiken? Heb dit niet in huis?
Ja dat kan! ;)
Had teveel bananen in huis liggen dus ik dacht. Eens kijken wat Ellen in haar repertoire heeft zitten :-) Zo een makkelijke en lekkere taart.
Elke keer er rijpe ? ligt die niet meer opgegeten wordt grijp ik snel terug naar dit receptje. Zo weinig afwas, zo weinig ingrediĆ«nten en zo’n lekker resultaat. Onze dochter die geen banaan lust eet zelfs een stukje mee. Vooral dar smeuĆÆge valt hier in de smaak
En vooral hij lukt altijd?