4.91 van 10 beoordelingen

Chocoladetaart met banaan

Vorige week organiseerde Fair Trade België een actie waarbij je een cake kon bakken om eerlijke voeding te promoten. Uiteraard steun ik met alle plezier zulke initiatieven, dus bakte ik ook een eigen variant met chocolade & banaan. Deze bleek zo lekker te zijn, dat ik hem jullie zeker niet wil onthouden.

Deze chocoladetaart is super zacht, luchtig & nog een beetje plakkerig tegelijkertijd. Een ideale combinatie als je het mij vraagt. De helft van de bananen worden geprakt en door het deeg gemengd. De andere helft gaat bovenop de cake. Ben je nu echt geen bananenfan? No worries, je kan deze cake ook prima maken door gewoon de bananen weg te laten.

banaan chocolade cake 2

Banaan & chocolade is écht een match made in heaven. Wie vindt dat ook? Denk maar aan banana split, de oefties van vroeger (haha wie kent die nog van de hoogdagen van de cinéma?) en dus ook deze heerlijke chocoladetaart. Hij wordt gewoon in 1 kom gemaakt, alles wordt ondereen gezet en hij kan in de oven. Gemakkelijk, snel en een echte crowd pleaser.

Chocoladetaart met banaan

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 01uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:55 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.91 van 10 beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 200 g melk chocolade puur kan ook
  • 30 g cacaopoeder
  • 200 ml kokend water
  • 50 ml neutrale olie
  • 1 ei
  • 125 g rietsuiker
  • 130 g zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Pel de bananen en doe twee bananen op een bordje en prak ze tot puree. Hou de anderen even apart.
  • Breek de chocolade in stukjes en leg in een grote kom samen met het cacaopoeder. Giet het kokend water erover en laat even staan tot de chocolade gesmolten is en meng dan goed door. Voeg het ei & olie toe en meng goed.
  • Voeg nu het rietsuiker, bloem, bakpoeder en de geprakte banaan toe. Meng tot een egale massa.
  • Smeer je bakvorm in met wat olie zodat de cake gemakkelijk loskomt en giet het mengsel er in.
  • Versier de bovenkant met gehalveerde stukjes banaan.
  • Zet in de oven voor 55 minuten en laat volledig afkoelen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer dessertinspiratie? Geen probleem, I’ve got you! Op de dessertpagina vind je tientallen inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

banaan chocolade cake 3

Nog goesting?

Dessert
00:50

Speculaascake met woudvruchten frosting

Dessert
00:40

Amandelcake met peer en gember (suikervrij, glutenvrij,...

Cake & taart
00:55

Mini blauwe bessen cheesecakes

Cake & taart
01:05

Luchtige biscuit met bloedappelsien en mascarpone frost...

Dessert
00:55

Galette met zomerfruit

Cake & taart
01:00

Vanillecake met aardbei en slagroom

Dessert
01:05

Cake met ricotta en aardbeien

Cake & taart
00:55

Chocolade bananenbrood