Wentelteefjes met gebakken banaan

Aah lente, kom je dan eindelijk om de hoek gluren? Ideaal dus om een heerlijk zomers ontbijtje te maken, zoals deze overheerlijke wentelteefjesĀ met gebakken banaan. Super lekker, zo klaar en easy peasy om klaar te maken. Een zondags brunchmomentje gepland? Dit moĆ©t gewoon op je boodschappenlijstje staan!

Ik moet altijd wat lachen met de naam “wentelteefjes”. Ik weet dat het de officiĆ«le term is, die vooral veel in Nederland gebruikt wordt, maar wij in BelgiĆ« geven ze vaker de naam van “Verloren/gewonnen brood”. Menige discussies heb ik hier met vriendinnen over gehad. Want is het brood gewonnen of verloren? Meestal gebruiken we oud brood dus je zou denken: gewonnen brood. Maar toch hoor ik vaker verloren brood (aka dat is wat ik zeg haha!). Anyway, hoe noemen jullie bovenstaand gerechtje? Of zeggen jullie gewoon wentelteefjes? Ik ben benieuwd!

Back to the recipe, dit gerechtje neemt de klassieke wentelteefjes naar een hoger niveau. We gebruiken rozijnenbrood voor een zoete toets, maar je kan natuurlijk elke boterham gebruiken die in jouw huis te vinden is. De gebakken banaan maakt het geheel af. Gewoon vers fruit kan ook uiteraard, als je hier geen zin in hebt. Maar ik raad het je toch aan. Je zal het je niet beklagen!

Wentelteefjes met gebakken banaan

Aantal personen: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 8 sneetjes rozijnenbrood
  • 4 eieren
  • 100ml melk
  • 2 bananen
  • 1el ahornsiroop
  • handjevol amandelschilfers, optioneel

Werkwijze

  1. Kluts de eieren in een kom goed los samen met de melk.
  2. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat heet worden. Voeg een klein beetje olie toe.
  3. Dompel de rozijnenboterhammen onder in het eimengsel en laat ze goed wat van de vloeistof opslorpen.
  4. Bak de boterhammen in de pan, zo'n twee minuten aan elke kant of tot de gebakken kant goudbruin ziet.
  5. Snij ondertussen een banaan in de lengte en breedte door midden.
  6. Zet een pannetje op het vuur met een beetje olie en doe de bananen er in en bak voor zo'n 4 minuten tot ze helemaal door verwarmd zijn en wat bruin.
  7. Draai het vuur uit en voeg de ahornsiroop toe. Roer goed zodat de bananen allemaal een mooi laagje ahornsiroop krijgen.
  8. Serveer de boterhammen met de gebakken banaan en eventueel de amandelschilfers.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:

Plaats reactie