Ga terug
–+ servings

Wentelteefjes met gebakken banaan

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 8 sneetjes rozijnenbrood
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 bananen
  • 1 el ahornsiroop
  • handjevol amandelschilfers optioneel

  • Kluts de eieren in een kom goed los samen met de melk.
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat heet worden. Voeg een klein beetje olie toe.
  • Dompel de rozijnenboterhammen onder in het eimengsel en laat ze goed wat van de vloeistof opslorpen.
  • Bak de boterhammen in de pan, zo'n twee minuten aan elke kant of tot de gebakken kant goudbruin ziet.
  • Snij ondertussen een banaan in de lengte en breedte door midden.
  • Zet een pannetje op het vuur met een beetje olie en doe de bananen er in en bak voor zo'n 4 minuten tot ze helemaal door verwarmd zijn en wat bruin.
  • Draai het vuur uit en voeg de ahornsiroop toe. Roer goed zodat de bananen allemaal een mooi laagje ahornsiroop krijgen.
  • Serveer de boterhammen met de gebakken banaan en eventueel de amandelschilfers.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!