Pasta met pompoen

Guys, seriously! Deze pasta is tha bomb! Een heerlijk smeuïge en creamy pasta zonder room, maar boordevol smaak en oh zo simpel om klaar te maken. Het lijkt misschien wat raar om pasta met pompoen klaar te maken, maar nadat ik laatst gevulde ravioli met pompoen had gegeten, wist ik dat ik zelf ook aan de slag wou met deze killer-combinatie.

Ik zou pasta eigenlijk wel elke dag willen eten, ik heb er dan ook altijd zin in! Om dat te kunnen combineren met mijn ik-probeer-gezond-te-eten-lifestyle, bedacht ik deze pasta met kippengehakt en pompoen. Doordat je volkoren of speltpasta gebruikt, heb je over het algemeen minder pasta nodig om je vol te voelen. Bovendien bestaat de saus niet uit room of eieren, maar enkel uit bouillon, wat gestoofde ui en look en een gezonde dosis Parmezaanse kaas.

Ik koos voor dit recept om kippenworst te gebruiken als basis voor het gehakt, maar je kan natuurlijk ook gewoon kippengehakt (of ander gehakt dat je lekker vindt) kopen of zelf maken. Toch vind ik het best gemakkelijk om een worst als basis te nemen, omdat deze meestal al heerlijk gekruid zijn. Je kan ook bijvoorbeeld een Italiaanse worst nemen. Ik geef toe, het verwijderen van het omhulsel van de worst is niet het meest aangename beeld ooit, maar alles voor die lekkere pasta. Toch!? :)

Pasta met pompoen

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 260 gram volkorenpasta*
  • 1 flespompoen (ook wel butternut genoemd)
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • 4 kippenworsten (je kan ook andere gebruiken!)
  • 10 blaadjes salie, fijn versneden
  • 250 ml water
  • 1/2de groentenbouillonblokje
  • 50 gram parmezaanse kaas (of meer!)

Werkwijze

  1. Schil de pompoen en snij in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Dit hoeft absoluut niet perfect te zijn. Versnipper de ui en plet de teentjes look.
  2. Zet een brede pan of pot met deksel op het vuur en doe er wat olie in. Voeg de ui en knoflook toe en bak een minuutje tot ze geurig zijn.
  3. Maak een snede langs de zijde van de worsten en haal zo het gehakt uit de "huls". Doe de worst bij in de pan en probeer het met een houten lepel in kleine stukjes te verdelen.
  4. Laat het gehakt bakken tot het gehakt niet meer roze is.
  5. Voeg dan de pompoenstukjes toe en roer goed om.
  6. Voeg het halve bouillonblokje, de salie en het water toe. Laat het mengsel pruttelen op middelhoog vuur voor ongeveer 12 minuten. Zet af en toe onder elkaar. Merk je dat het water toch wat te snel weg kookt, kan je nog een beetje toevoegen.
  7. Zet ondertussen een pot met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta volgens de instructies terwijl het gehakt staat te garen.
  8. Het pompoenmengsel is klaar wanneer de pompoen gaar is en het vocht wat is ingedikt.
  9. Voeg de kaas toe en roer om.
  10. Giet de pasta af, maar reserveer een kopje pastawater voor de saus.
  11. Voeg de pasta en wat van het pastawater toe als de saus te droog moest zijn.
  12. Serveer met wat extra kaas en eventueel wat pompoenpitten.

Notes

* Volkorenpasta vult sneller dan witte, vandaar dat ik de hoeveelheid pasta wat heb verlaagd. Gebruik je liever witte pasta of je hebt een paar héél erg hongerige magen te vullen, dan mag je gerust wat meer gebruiken!

Smakelijk!

IMG_2530 copy

Dit vind je misschien ook leuk:



10 thoughts on “Pasta met pompoen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *