Gezondere visvidée

IMG_7917 copy

Vidée is echt iets Vlaams denk ik, maar Nederlanders zullen vast ook wel een gelijkaardig receptje hebben. De klassieke vidée kan jammer genoeg echt niet elke week op de menu staan als we een beetje gezond willen doen, dus daarom deel ik met jullie vandaag met veel plezier mijn gezondere versie van een vidée met vis, boordevol groentjes.

Ik weet dat het wat tegendraads is om veel groenten rechtstreeks in je vidée te steken, dus doe er vooral mee wat je zelf lekker vindt. Ik vind het helemaal niet storen dat er wat stukjes wortel, prei of selder bij mijn stoof zitten dus ik kies er lekker gemakkelijk voor om alles samen in één pot klaar te maken. Voel je vrij om de groentjes te halveren en bijvoorbeeld een heerlijk lekkere koude salade bij het finale gerecht te serveren. Zeker even lekker! ;)

Het idee voor een visvidée in plaats van eentje met vlees, heb ik afgekeken van mijn mama die de meeste lekkere dingen improviseert. ;) (Thanks mom!) Niet alleen krijg je een helemaal andere smaak die ook perfect bij zo’n koekje past, maar het is ook een stukje gezonder om vis te gebruiken dan balletjes van gemengd gehakt. Ondanks dat we dan ook de room halveren en een lichtere versie gebruiken, wordt er zeker niet ingeboet aan smaak. Dat zal je wel proeven.

Ik koos voor mijn versie voor lekker gemakkelijk en nam vis uit de diepvriezer. Ik maakte zelf een mengeling door een zakje zeevruchten (met mosselen, scampi’s en dergelijke) te combineren met een paar stukjes witte vis. Bleek super lekker te zijn! Qua groenten ging ik ook weer voor eenvoud, want ik haalde gewoon een groot pak gesneden Italiaanse groenten. Een mix van ui, prei, wortel en selder blijkt perfect te passen (of je het nu zelf snijdt of kant en klaar koopt). Je kan dus zelf lekker uitwisselen wat jij lekker vindt!

Gezondere visvidée

Aantal personen: 4-6 personen

Ingrediënten

    Voor de vidée:
  • 600 gram bevroren vis (ik nam een mengeling van zeevruchten & witte vis)
  • 1 bouillonblokje (vis)
  • 800 gram gesneden groenten (vb. Italiaans)
  • 1 busje light room (250 ml)
  • 1 takje rozemarijn (of 1 tl gedroogd)
  • 1 el maïzena
  • Extra:
  • Aardappeltjes
  • Pasteitjes

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor naar de verpakking van je pasteitje en/of aardappelgerechtje.
  2. Zet een grote pot op het vuur en doe er wat olijfolie in.
  3. Bak de gesneden groenten zo'n vijf minuten tot ze bijna gaar zijn.
  4. Doe de vis, gesneden in hapklare stukjes, bij de groenten, samen met de bouillon, rozemarijn en 250 ml water.
  5. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen tot alle vis gaar is.
  6. Doe in een klein kommetje de maïzena samen met wat koud water en roer goed door elkaar zodat er geen klontjes meer inzitten.
  7. Doe dit bij de vidée en kook 1 minuutje mee door zodat het mengsel dikker wordt.
  8. Zet het vuur uit en roer de room erdoorheen.
  9. Vergeet ondertussen niet je aardappeltjes en/of pasteitjes in de oven te zetten.

Smakelijk!

IMG_7920 copy

 


 Volg je Kokerellen al?
Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter – Pinterest

Dit vind je misschien ook leuk:

10 comments

  1. Johan

    je kan ook starten met een roux als basis. Daarbij voeg je een half blik kreeftensoep. Als deze combinatie klaar is gewoon de vis de zeevruchten en de (voorgegaarde) groenten toevoegen en kort alles laten opkoken.
    Ook lekker hoor…

Plaats reactie