Ga terug
+ servings

Gezondere visvidée

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:25 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.50 van 2 beoordelingen
4 - 6 personen

Ingrediënten

Voor de vidée:

  • 600 gram bevroren vis ik nam een mengeling van zeevruchten & witte vis
  • 1 bouillonblokje vis
  • 800 gram gesneden groenten vb. Italiaans
  • 1 busje light room 250 ml
  • 1 takje rozemarijn of 1 tl gedroogd
  • 1 el maïzena

Extra:

  • Aardappeltjes
  • Pasteitjes
  • Werkwijze

  • Verwarm de oven voor naar de verpakking van je pasteitje en/of aardappelgerechtje.
  • Zet een grote pot op het vuur en doe er wat olijfolie in.
  • Bak de gesneden groenten zo'n vijf minuten tot ze bijna gaar zijn.
  • Doe de vis, gesneden in hapklare stukjes, bij de groenten, samen met de bouillon, rozemarijn en 250 ml water.
  • Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen tot alle vis gaar is.
  • Doe in een klein kommetje de maïzena samen met wat koud water en roer goed door elkaar zodat er geen klontjes meer inzitten.
  • Doe dit bij de vidée en kook 1 minuutje mee door zodat het mengsel dikker wordt.
  • Zet het vuur uit en roer de room erdoorheen.
  • Vergeet ondertussen niet je aardappeltjes en/of pasteitjes in de oven te zetten.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!