De beste Chocolate chip cookies ever!

chocolate-chip-cookies-3

Chewy, zacht en crunchy tegelijk. Deze chocolate chip cookies hebben het allemaal. Een perfect krokant randje met daarbinnen een smeuïg zacht koekje boordevol chocoladestukjes. Deze koekjes zullen misschien niet een schoonheidsprijs krijgen, maar voor de smaak krijgen ze een dikke 10!

Zoals altijd zijn ook deze koekjes heel erg gemakkelijk om te maken. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig, die je waarschijnlijk al in huis hebt. Buiten misschien de massale hoeveelheid chocolade dan ;). Het enige waar je op moet letten is dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zo ben je zeker dat je alles goed onder elkaar kan mengen. Probeer ze eens een keer uit, ik garandeer je dat je er absoluut geen spijt van zal hebben!

chocolate-chip-cookies-2

Wat voor koekjes vinden jullie de lekkerste? Heb je liever ze chewy of juist een knapperig, crunchy koekje? Laat het achter bij de comments!

Chocolate chip cookies

Ingrediënten

  • 110 gram boter
  • 1 ei
  • 180 gram bruine suiker
  • 160 gram bloem
  • 400 gram melkchocolade (of puur of wit of alledrie tezamen!)

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Snij de chocolade in hapklare stukken. Dit hoeft niet al te fijn, het is heerlijk om stukjes chocolade te proeven in de koekjes.
  3. Doe de boter in een grote kom en roer goed los met een houten lepel. Voeg de suiker en het ei toe en zet alles goed onder elkaar. Het is niet erg als het mengsel een beetje lijkt te schiften, dat lossen we zo op!
  4. Voeg de bloem toe en zet alles goed onder elkaar.
  5. Voeg de chocolade toe aan het mengsel. Ik weet dat het veel chocolade lijkt, maar trust me, dit wordt fantastisch!
  6. Bestrijk een bakplaat met wat olie of boter en leg er bakpapier op. Dat zorgt er voor dat je bakpapier niet gaat schuiven.
  7. Het deeg is een beetje plakkerig. Om toch mooie balletjes te rollen, maak je handen nat onder de kraan. Zo zal het deeg niet aan je handen kleven terwijl je de koekjes vormt.
  8. Verdeel het deeg in twaalf gelijke stukken, ongeveer ter grote van een gehaktballetje.
  9. Verdeel 6 balletjes gespreid over de bakplaat en druk ze gedeeltelijk plat met je vingers. Probeer niet te veel koekjes op de bakplaat te leggen, want ze spreiden uit zodra ze de oven ingaan.
  10. Bak de koekjes voor ongeveer 14 minuten. De koekjes moeten bruin zijn aan de rand en zullen nog niet helemaal gebakken zijn in het midden. Maar dat is exact wat je wil.
  11. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes eerst 5 minuten afkoelen op de bakplaat zodat ze wat uitharden. Zodra de koekjes wat zijn afgekoeld, verplaats je ze naar een rooster tot ze volledig afgekoeld zijn. Stiekem zou ik er al eentje proeven dat nog niet helemaal is afgekoeld, nog net dat tikkeltje lekkerder. ;)

Smakelijk!

Nog inspiratie nodig voor meer overheerlijke treats? Kijk dan eens naar mijn overheerlijke wortelcupcakes of deze supergemakkelijke brownies.

chocolate-chip-cookies-4

Dit recept is gebaseerd op een recept uit Rudolph’s Bakery.

Dit vind je misschien ook leuk:



12 thoughts on “De beste Chocolate chip cookies ever!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *