Miso zalm met gegrilde asperges en krieltjes

Het was hoog tijd voor een nieuw visreceptje, dus ik ben héél blij dat ik deze heerlijke miso zalm met jullie kan delen. Deze zalm is perfect voor al diegenen die eens iets anders willen proberen dan de klassieke smaken (bv. zalm met dille, gegrilde zalm met peper en zout, …) maar er niet veel extra werk in willen steken.

Ik ontwikkelde dit receptje voor een campagne die ik doe samen met Candico – Sugars of the World – waarbij ik een aantal recepten ontwikkel met hun kokosbloesemsuiker en agave poeder. Kokosbloesemsuiker komt hier regelmatig op tafel (het past ook goed in een suikerarme levensstijl), dus ik had inspiratie genoeg.

Voor deze zalm heb je maar een paar ingrediënten nodig, maar het is een ware smaakbom. Leg de zalm in een marinade van de kokosbloesemsuiker, miso en wat mirin (Japanse rijstwijn, te verkrijgen bij alle grote supermarkten tegenwoordig) en laat de ingrediënten hun werk doen. Alles gaat in de oven en voor je het weet heb je een feestmaal op tafel staan.

Miso zalm met gegrilde asperges en krieltjes

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 g asperges
  • 800 g krielaardappelen
  • 4 zalmfilets
  • een handjevol sesamzaadjes

Voor de marinade:

  • 50 g witte miso
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 2 tl mirin Japanse rijstwijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak eerst de marinade voor de zalm door alle ingrediënten in een kom te mengen. Giet de marinade over de zalm en bewaar afgesloten in de koelkast tot het tijd is om de zalm te bakken.
  • Was dan de krieltjes en snij de grotere doormidden. Maak ze goed droog. Doe ze in een ovenschaal met een scheutje olijfolie, wat zeezout en peper. Meng goed met je handen en zet in de oven voor 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Breek of snij de eindjes van de groene asperges. Doe ze in een ovenschaal met een scheutje olie.
  • Haal nu de zalm uit de koelkast en leg ze bij de asperges.
  • Zet ze samen voor 10-15 minuten in de oven tot de zalm helemaal gaar is en de asperges gegrild.
  • Bestrooi de zalm en asperges rijkelijk met de sesamzaadjes en serveer met de gegrilde krieltjes en de overgebleven marinade.

Smakelijk!

Deze blogpost werd geschreven in samenwerking met Candico. Voor meer informatie over gesponsorde blogposts verwijs ik je graag door naar mijn disclaimer.

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *