Kerstmenu: torentje van zalm & avocado

avocado-zalm-torentje-glutenvrij-voorgerecht-kerst
Voila! Het is weeral woensdag, dus vandaag zijn we aanbeland bij het voorgerecht van mijn kerstserie samen met Schär. Ik breng jullie dan ook dit heerlijke gerechtje dat compleet glutenvrij is en zo simpel om te maken! Je zal het gewoon niet geloven. :) Lees mee!

Moest je het gemist hebben: in mijn vorige blogpost liet ik jullie mijn hapje zien van deze kerstmenu. Ook lichtte ik toe waarom glutenvrij eten van het grootste belang is voor diegenen die intolerant zijn. Het belangrijkste is echter dat ik jullie wil laten zien dat glutenvrij koken niet alleen heel gemakkelijk is, maar dat het ook voor iedereen lekker kan zijn en dat je echt geen twee verschillende menu’s moet maken.

avocado-zalm-torentje-glutenvrij-voorgerecht-kerst-4

Dit hapje is super feestelijk, ziet er écht prachtig uit en stiekem zal het je het minste werk gekost hebben van alle gerechtjes die met Kerst zullen passeren. Een torentje mooi afgewerkt oogt altijd professioneel, maar stiekem weet alleen jij dat het een fluitje van een cent was. Voor alle avocado & zalm lovers (me included!): deze moet gewoon op jullie kerstmenu komen! Niets anders dan natuurlijke smaken die samen een heerlijk feestelijke combinatie vormen.

Kerstmenu: Torentje van zalm & avocado

Aantal personen: 4 personen als voorgerecht

Ingrediënten

 • 4 sneden Schär Meisterbäcker brood
 • 2 avocado's
 • 200g zalm
 • 1/2 citroen
 • een paar takjes dille
 • waterkers als decoratie, optioneel

Werkwijze

 1. Neem de sneden Schär Meisterbäcker brood en druk met een brede serveerring een ronde uit de boterhammen. Heb je dit niet, kan je ook een groot glas gebruiken om het uit te drukken.
 2. Doe de rondjes in een broodrooster en laat toasten.
 3. Doe ondertussen de zalm samen met de dille en wat peper in een hakmolentje en maal fijn of snij erg fijn met een mes zodat je een soort van "tartaar" krijgt.
 4. Snij het vlees uit de avocado's en plet goed fijn met het sap van een halve citroen en veel zout en peper.
 5. Leg op elk bord een rond stukje Schär Meisterbäcker brood en plaats de serveerring er opnieuw rond. Bestrijk het brood met 1/4de van het zalmmengsel en werk af met 1/4de van het avocado mengsel. Heb je geen ring, bestrijk de twee mengsels dan zo mooi mogelijk met de zalm en avocado. Werk af met een toefje waterkers bovenop.
 6. Serveer meteen.

Smakelijk!

avocado-zalm-torentje-glutenvrij-voorgerecht-kerst-3

You may also like4 thoughts on “Kerstmenu: torentje van zalm & avocado”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *