Kiwi ontbijtrepen

Oh boy, als je een bakmadam/bakman bent, dan wil je deze ontbijtrepen zeker op je lijst zetten. Niet alleen zijn ze een fijne afwisseling van je standaard ontbijtje, maar ze zijn ook nog eens ongelofelijk lekker, bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten & zijn super gemakkelijk om te maken. En het beste van al? Ze zijn gemaakt met lekker veel kiwi!

Ben jij een kiwi lover? Ik alvast wel! Zeker als ze wat gerijpt en lekker zoet geworden zijn, zoals de Zespri Sungold waar ik dit recept mee maakte. Zo fris & zoet tegelijk! Wie is er nog fan van deze “gele” variant op de traditionele kiwi? Voor dit recept maakte ik er een heerlijke confituur mee met maar drie ingrediënten en wauw: zo lekker! Heerlijk zoet en perfect van textuur. Ik heb meteen een dubbele portie gemaakt zodat ik hem ook nog door mijn yoghurt kon roeren of op mijn boterham kon smeren nadat ik deze repen gemaakt had.

Maak deze repen in het weekend en je hebt voor de hele week een gezond ontbijtje of zelfs een snack on the go. Bewaar ze in een afsluitbare doos/zakje in de koelkast voor 5 dagen. Als je er natuurlijk zo lang af kan blijven. Niets dan goeds in deze repen met als basis havermout (uiteraard haha), ahornsiroop & wat kokosolie. De perfecte kickstart voor je ochtend dus.

Kiwi ontbijtrepen

Ingrediënten

    Voor de kiwiconfituur:
  • 4 Zespri Sungold kiwi's
  • 2el chiazaad*
  • 2 el ahornsiroop (als je een zoetebek bent)
  • Voor de repen:
  • 180g havermoutvlokken
  • 80g kokosolie
  • 100g ahornsiroop
  • 1tl vanille

Werkwijze

    Voor de confituur:
  1. Schil de kiwi's en snij in grove stukken.
  2. Doe in een pannetje met een bodempje water en kook voor 10 minuten tot een zachte brei. Voeg eventueel ahornsiroop toe.
  3. Blend als je graag een confituur hebt zonder stukjes en voeg nadien de chiazaadjes toe. Roer goed door en zet voor minimaal 4 uur in de ijskast.
  4. Voor de repen:
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Doe 100g van de havermout in een blender op potje en pureer met de staafmixer/blender tot fijn meel.
  7. Meng met de rest van de havermoutvlokken in een kom en doe er de ahornsiroop en vanille bij. Roer goed.
  8. Zet de kokosolie voor 30 seconden in de microgolf om hem vloeibaar te maken.
  9. Meng de olie met het mengsel.
  10. Bekleed een bakblik (ik nam een browniepan maar een grote cakevorm kan ook) met bakpapier en verdeel 3/4de van het havermoutmengsel over de bodem tot een platte koek. Druk stevig aan.
  11. Verdeel hierover de afgekoelde kiwiconfituur.
  12. Verdeel het overige havermoutmengsel over de confituur. Ik verkruimelde het deeg met mijn handen er over zodat je de confituur er nog door kon zien.
  13. Zet in de oven voor 30-35 minuten of tot de bovenkant goudbruin is.
  14. Laat volledig afkoelen alvorens aan te snijden.

Notes

*chiazaad klonk vroeger heel exotisch, maar je kan het nu in alle supermarkten vinden. Meestal staan ze bij de bakspullen of bij de noten. Ze zijn heel goedkoop en voedzaam en krijgen een soort gelatinetextuur als ze in water weken.

Smakelijk!

Dit is een gesponsorde blogpost en werd geschreven in samenwerking met Zespri. Desalniettemin is alles wat geschreven staat een weerspiegeling van mijn mening en alleen mijn mening.

Dit vind je misschien ook leuk:

2 comments

  1. Ella

    Deze heb ik klaargemaakt en het is super lekker!!
    Jammergenoeg las ik op mijn doos Quakers havermout “Mogelijke aanwezigheid van gerst en tarwe”, dus toch niet glutenvrij … Ik zou eens glutenvrije havermout moeten vinden ^^

    • Ellen van Kokerellen

      Hi Ella!

      Ja, dat wordt inderdaad in fabrieken gemaakt waar ook tarwe en gerst verwerkt worden.. In de biowinkel kan je er zeker zonder gluten vinden. Misschien ook wel bij de glutenvrije sectie in de gewone supermarkt tegenwoordig. Dank je wel voor het lieve compliment.

      Liefs,
      Ellen

Plaats reactie