Ga terug
+ servings

Kiwi ontbijtrepen

Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:20 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
10 porties

Ingrediënten

Voor de kiwiconfituur:

  • 4 Zespri Sungold kiwi's
  • 2 el chiazaad*
  • 2 el ahornsiroop als je een zoetebek bent

Voor de repen:

  • 180 g havermoutvlokken
  • 80 g kokosolie
  • 75 g ahornsiroop
  • 1 tl vanille

Voor de confituur:

  • Schil de kiwi's en snij in grove stukken.
  • Doe in een pannetje met een bodempje water en kook voor 10 minuten tot een zachte brei. Voeg eventueel ahornsiroop toe.
  • Blend als je graag een confituur hebt zonder stukjes en voeg nadien de chiazaadjes toe. Roer goed door en zet voor minimaal 4 uur in de ijskast.

Voor de repen:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe 100g van de havermout in een blender op potje en pureer met de staafmixer/blender tot fijn meel.
  • Meng met de rest van de havermoutvlokken in een kom en doe er de ahornsiroop en vanille bij. Roer goed.
  • Zet de kokosolie voor 30 seconden in de microgolf om hem vloeibaar te maken.
  • Meng de olie met het mengsel.
  • Bekleed een bakblik (ik nam een browniepan maar een grote cakevorm kan ook) met bakpapier en verdeel 3/4de van het havermoutmengsel over de bodem tot een platte koek. Druk stevig aan.
  • Verdeel hierover de afgekoelde kiwiconfituur.
  • Verdeel het overige havermoutmengsel over de confituur. Ik verkruimelde het deeg met mijn handen er over zodat je de confituur er nog door kon zien.
  • Zet in de oven voor 30-35 minuten of tot de bovenkant goudbruin is.
  • Laat volledig afkoelen alvorens aan te snijden.
*chiazaad klonk vroeger heel exotisch, maar je kan het nu in alle supermarkten vinden. Meestal staan ze bij de bakspullen of bij de noten. Ze zijn heel goedkoop en voedzaam en krijgen een soort gelatinetextuur als ze in water weken.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!