Italiaanse kippenburgers met courgette

Burgerd

Ik hou van een goede burger. Eigenlijk gaat er echt niets boven een verse hamburger, met een krakend broodje van de kraam op de kermis of na een fuif. Maar jammer genoeg is dat niet echt een gerechtje met veel groenten of voedingswaarden. Daarom geef ik jullie vandaag een overheerlijk alternatief dat al de juiste ingredi├źnten bevat, en waar je toch heerlijk van een lekkere hamburger kunt genieten!

Deze hamburgers worden lekker sappig en extra licht door de geraspte courgette. De helft van de burgers zijn dus eigenlijk groente en de andere helft vlees. Hierdoor blijven de hamburgers lekker mals en helemaal niet droog. Ik hou bovendien enorm van kippengehakt, maar ook rundergehakt zou een goede en gezonde optie zijn! Zorg er wel voor dat je de burgers dan niet helemaal droog bakt.

Wrapke

Qua toppings en omhulsels is┬áthe sky the limit, maar je hoeft je zeker niet aan het klassieke broodje te houden. Ik laat jullie hier alvast wat mogelijheden zien, maar experimenteer er op los zou ik zeggen. Zowel het pita- en ciabattabroodje, maar ook zeker de “sla-wrap” is een echte aanrader. En voor mij kunnen er nooit genoeg toppings zijn, haha! :)

fotoburger

Italiaanse kippenburgers met courgette

Aantal personen: 4 grote hamburgers of 8 kleinere

Ingredi├źnten

  • 500 gram kippengehakt (runds of varken kan ook natuurlijk)
  • 1 courgette
  • 1 ei
  • 100 gram amandelmeel (of havermeel, paneermeel, gewone bloem, ...)
  • 2 bolletjes mozarella

Werkwijze

  1. Rasp de courgette fijn en laat het overtollige vocht uitlekken in een zeef. Druk er desnoods wat met een vork of met je handen op om het meeste vocht weg te krijgen.
  2. Doe het gehakt samen met de courgette, het ei en het meel in een kom en zet goed onder elkaar. Kruid ook goed af met peper en zout en eventueel wat Italiaanse kruiden.
  3. Zet een brede pan op middelhoog vuur en doe wat olie in de pan.
  4. Maak van het gehakt 4 giga-hamburgers of 8 kleinere en leg ze in de pan.
  5. Als je er 8 maakt, laat de hamburgers dan zo'n 5 minuten bakken aan elke kant. Als je er 4 maakt, hebben ze wat langer nodig.
  6. Snij de mozarella in fijne plakjes.
  7. Draai de hamburgers na 5 minuten om en verdeel de plakjes mozarella over de hamburgers. Als je een deksel hebt voor je pan, mag je dit er nu op zetten.
  8. Bak de hamburgers tot ze gaar zijn en werk af met je favoriete toppings.

Smakelijk!

Burger


  Volg je Kokerellen al?

Facebook IntagramBloglovin Pinterest Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:



13 thoughts on “Italiaanse kippenburgers met courgette”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *