Als je mij zou vragen wat mijn meeste geliefde voedingswaren zijn, dan kan ik je garanderen dat pindakaas zéker in de top 3 staat! I know, I know, er zijn veel pindakaashaters out there, maar ik zweer het je. Als je het nog nooit geprobeerd hebt, geef pindakaas een kans! Of misschien niet, want een verslaving is niet uit te sluiten. ;)
Deze koekjes zijn de perfecte start voor elke pindakaaslover, van nieuweling tot die hard fan. Deze koekjes hebben alles wat je maar wil. Een krokant buitenlaagje dat bijna smelt in je mond en een zacht middenstukje met overal die heerlijke maar subtiele pindakaassmaak. En als ik je vertel dat je er maar 5 ingrediënten voor nodig hebt om te maken, kan je dan nog nee zeggen?
Ik heb mijn koekjes graag groot en voornamelijk zacht. Té krokant vind ik meestal minder lekker. Door het gebruik van bruine suiker in dit receptje krijg je dan ook net dat zachte dat je wil in een koekje. Heb je liever een krokantje? Vervang de bruine suiker dan gerust door witte. Ook kan je switchen in de notenpasta’s als je daar fan van bent. Ik ben dol op gemengde noten-, amandel- of cashewpasta en deze kan je prima in plaats van pindakaas gebruiken! Zelfs voor diegenen met notenallergie, is er de optie om zonnebloempitpasta te gebruiken (meestal te vinden in biologische winkels).
Ingrediënten
- 100 g pindakaas
- 50 g boter kamertemperatuur
- 60 g bruine suiker
- 70 g zelfrijzende bloem
- 1 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de pindakaas met de boter en suiker in een kom en mix goed met een garde of houten lepel.
- Voeg het ei toe en mix goed.
- Doe nu ook de bloem erbij en meng tot een glad deeg.
- Rol balletjes van het deeg en verdeel over een bakplaat bekleed met bakpapier. Is het deeg wat te plakkerig, zet het dan voor zo'n 10 minuten in de koelkast om wat steviger te worden.
- Druk de bolletjes plat met je vingers en maak eventueel het klassieke pindakaaskoekjes-patroon door een vork er langs twee kanten in te drukken.
- Bak de koekjes in het midden van de oven voor 18 minuten (als je grote maakt) of 12 minuten (als je kleintjes maakt).
Smakelijk!
Ben jij ook zo’n pindakaasfan? Of vind je het maar helemaal niets? Laat het me weten in de comment! Ook: wat maak jij het allerliefst met pindakaas, of met wat eet je dit goedje het liefst? Ik heb nog inspiratie nodig. :D
Dit zijn echt de beste koekjes ik heb ze al 3 keer gemaakt!
Dat hoor ik graag! :D
ik hou gewoon verschrikkelijk veel van pindakaas vooral de Amerikaanse met stukjes!!!
Jaaa the best!
Hallo!
Ik heb er ook Chocolate Chip koekjes van gemaakt, door bij de dubbele hoeveelheid benodigdheden nog 100 Gr pure hagelslag toe te voegen. Omdat het deeg inderdaad plakkerig was, heb ik de massa in een slagroomspuit gedaan en er een soort Spritsen van gemaakt. Zag er heel leuk uit, en het smaakt heerlijk!
Mmmm klinkt heel erg lekker! ?
Dit kan echt niet anders als het lekkerste koekje ooit zijn!!
Hahaha zeker weten! ;)
Jaaaa! Ik heb ook al eens pindakaaskoekjes met chocolate chips gemaakt, pindakaas + chocolade = :-D
Oh ja! Dat klinkt ook écht heerlijk! :)