Nog geen beoordelingen

Italiaanse kippenburgers met courgette

Ik hou van een goede burger, het liefst een lekker sappige kippenburger. Eigenlijk gaat er echt niets boven een verse hamburger, met een krakend broodje van de kraam op de kermis of na een fuif. Maar jammer genoeg is dat niet echt een gerechtje met veel groenten of voedingswaarden. Daarom geef ik jullie vandaag een overheerlijk alternatief dat al de juiste ingrediënten bevat, en waar je toch heerlijk van een lekkere hamburger kunt genieten!

Kippenburger met verstopte groenten

Deze hamburgers worden lekker sappig en extra licht door de geraspte courgette. De helft van de burgers zijn dus eigenlijk groente en de andere helft vlees. Hierdoor blijven de hamburgers lekker mals en helemaal niet droog. Ik hou bovendien enorm van kippengehakt, maar ook rundergehakt zou een goede en gezonde optie zijn! Zorg er wel voor dat je de burgers dan niet helemaal droog bakt.

Qua toppings en omhulsels is the sky the limit, maar je hoeft je zeker niet aan het klassieke broodje te houden. Ik laat jullie hier alvast wat mogelijkheden zien, maar experimenteer er op los zou ik zeggen. Zowel het pita- en ciabattabroodje, maar ook zeker de “sla-wrap” is een echte aanrader. En voor mij kunnen er nooit genoeg toppings zijn, haha! :) Maak deze kippenburger helemaal naar je eigen smaak.

Italiaanse kippenburgers met courgette

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 grote hamburgers

Ingrediënten

  • 500 gram kippengehakt runds of varken kan ook natuurlijk
  • 1 courgette
  • 1 ei
  • 100 gram amandelmeel of havermeel, paneermeel, gewone bloem, …
  • 2 bolletjes mozarella

Instructies

  • Rasp de courgette fijn en laat het overtollige vocht uitlekken in een zeef. Druk er desnoods wat met een vork of met je handen op om het meeste vocht weg te krijgen.
  • Doe het gehakt samen met de courgette, het ei en het meel in een kom en zet goed onder elkaar. Kruid ook goed af met peper en zout en eventueel wat Italiaanse kruiden.
  • Zet een brede pan op middelhoog vuur en doe wat olie in de pan.
  • Maak van het gehakt 4 giga-hamburgers of 8 kleinere en leg ze in de pan.
  • Als je er 8 maakt, laat de hamburgers dan zo’n 5 minuten bakken aan elke kant. Als je er 4 maakt, hebben ze wat langer nodig.
  • Snij de mozarella in fijne plakjes.
  • Draai de hamburgers na 5 minuten om en verdeel de plakjes mozarella over de hamburgers. Als je een deksel hebt voor je pan, mag je dit er nu op zetten.
  • Bak de hamburgers tot ze gaar zijn en werk af met je favoriete toppings.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Nog goesting?

Pasta
00:45

Pompoen macaroni in de oven

Vlees
00:25

Goedgevulde Thaise rode curry met kip

Kerst
03:10

Stoofvlees van wild

Rijst/couscous/noedels
00:30

Gebakken noedels met kip & boschampignons

Aardappel
00:35

Wortelpuree met prei, ham & oude kaas

Rijst/couscous/noedels
00:20

Gebakken rijst

Vlees
00:45

Kokoscurry met kip

Pasta
00:25

Pasta met geitenkaassaus & Ganda ham