Hotspot: Il Capriani

antwerpen_350x250_2_groot

Een romantische gezellige sfeer, good food, en leuk gezelschap. Wat wil je nog meer? :) Ik mocht afgelopen weekend gaan eten bij de Antwerpse vestiging van Il Capriani en ik heb er dan maar meteen een hotspot van gemaakt. Benieuwd wat ik er van vond? Lees mee!

Ik was meteen verliefd op de leuke inrichting en sfeer van deze brasserie. Er klonk leuke muziek (maar niet te luid, zeer belangrijk), was heel sfeervol ingekleed en voor mij altijd een pluspuntje: een open keuken! Ik hou ervan om stiekem tussen de gangen door de koks in de gaten te houden & om de pizza’s de oven in te zien gaan.

IMG_0381 copy

De kaart was best uitgebreid, maar ik wist meteen wat ik wilde eten: burrata! Deze kaassoort lijkt erg op mozzarella maar heeft een zachtere en smeuïgere binnenkant. Ik had het nog nooit eerder gegeten, dus toen ik het zag staan wist ik gewoon dat ik dit moest proeven! En lekker dat het was! Zo’n zachte smeuïge kaas paste perfect bij het gerookt vleeswaar en alles wat eenvoudig en puur opgemaakt. Net zoals ik het lekker vind. Het lief nam carpaccio en ook die was voortreffelijk!

IMG_0364 copy

Ook als hoofdgerecht is er keuze genoeg, van verschillende soorten pasta’s tot vleeswaren & pizza’s. De prijzen schillen erg, maar je kan er zelfs al een pizza voor 8,5 euro eten. Dat valt best mee, toch? Het Lief ging voor een traditionele pasta carbonara (zie food porn foto aan het eind van deze post, haha) & ik ging voor mediterraanse zeebaars met als bijgerecht gegrilde groenten. Altijd een leuk extraatje dat je ook voor groenten als bijgerecht kan kiezen vind ik.
IMG_0367 copy

En wat een geluk, want phoeh ik heb mijn best moeten doen om alles op te krijgen. Wat een leuke royale porties. Maar het was zoo lekker dat ik gewoon niet kon stoppen met eten, haha! De vis was perfect op de velkant gebakken en alle smaken waren erg puur, helemaal mijn ding. Geen overheersende of clashende smaken maar gewoon alles op zijn best klaargemaakt. Ook Het Lief moest opnieuw toegeven dat dit de heerlijkste carbonara was die hij ooit al gegeten had (en dat na die van Jamie Oliver te hebben geproefd :D).

IMG_0378 copy

Allebei zaten we propvol, maar toch moesten (=wilden) we nog de dessertkaart bekijken. Eerlijk? Ik wilde alles wel bestellen. Uiteindelijk gingen we voor een suggestie, de cheesecake semifreddo met rood fruit. Dat bleek een uitstekende keuze te zjin! Als ik er aan terug denk, mmmm!

IMG_0384 copy

Kortom, heb je iets te vieren en hou je erg van klassiek Italiaans eten? Dan is Il Capriani zeker een aanrader! En misschien leuk om te weten, ze hebben ook nog vestigingen in Turnhout (voor al mijn Kempische lezers, hooi!), Mechelen en Lier.

Il Capriani
Bataviastraat 19
2000 Antwerpen
Elke dag open van 12u – 22u30

Zijn jullie al eens bij Il Capriani gaan eten? Zo ja, wat was jullie ervaring? Laat het me weten in de comments!

Il Capriani, thanks for having me!
Ik vond het een fantastisch leuke en fijne avond. See you soon. ;)

IMG_0369 copy



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.