Zelfgemaakte glühwein

workshop-fotos-2

Aah winter! Ik moet zeggen, ik heb je omarmd. Daar kan de kerstboom (die ik stiekem dus al voor Sinterklaas komt gezet heb) ook wel voor iets tussen zitten. De aanloop naar de winter daar hou ik niet zo van. Maar nu de kerstperiode er écht zit aan de komen ben ik weer helemaal verkocht. Maar dan niet zonder mijn favoriete winterdrankje, glühwein! En het is super gemakkelijk (en véél lekkerder) zelf te maken. I’ll show you!

Er zijn talloze manieren om dit hartverwarmende drankje te maken. Maar als je mij een beetje kent weet je gewoon: less is more. Daarom kies ik voor een eenvoudige en gezondere manier om glühwein klaar te maken met maar een handvol ingrediënten. Er zijn een paar kruidige aromaten bij zoals een kaneelstokje, steranijs en kruidnagel. De moeite om ze in huis te halen (en overal te vinden in deze tijd van het jaar) want zodra je deze aan het mengsel toevoegt, ruikt heel je huis naar Kerst!

workshop-fotos-3

Ik hou van een gematigd zoete glühwein en daarom gebruik ik in plaats van suiker versgeperst appelsap (of appelsiensap). Ik laat de traditionele brandy weg en werk enkel met rode wijn. Kies voor een goedkopere fles (ja die raad krijg je anders nooit hé) met zachte en zoete ondertonen om je glühwein van de perfecte smaak te voorzien. Wil je hem graag wat zoeter, kan je altijd nog suiker of honing toevoegen op het eind. Serveer met wat cranberries en een stokje kaneel om te roeren voor extra Christmas Vibes.

Zelfgemaakte glühwijn

Aantal personen: 5 glazen

Ingrediënten

  • 1 fles rode wijn*
  • 500ml appelsap (liefst vers)
  • 2 appelsienen
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagel
  • 2 steranijs

Werkwijze

  1. Doe de rode wijn in een kookpot en voeg het appelsap en de aromaten toe.
  2. Laat minstens 15 minuten koken op laag vuur vooraleer de kruiden terug te verwijderen.
  3. Snij schijfjes van de appelsien en doe ze in de glazen net voor serveren.

Notes

*Kies liever een zoetere variant met fruit ondertonen.

Schol!

workshop-fotos-43 gedachten over “Zelfgemaakte glühwein”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *