7X heerlijk spreads voor tussen de boterham
School is back in session! We trapten gisteren het schooljaar weer af en zoals mijn blogvriendinnetje Karolien het zo mooi verwoordt: dit betekent ook heel lunchpakketleed. Ik hoor dat niet alleen de kindjes, maar ook de volwassenen onder ons het vrij lastig vinden om variatie te brengen in hun lunchpakket. Die boterham met kaas die al 20 jaar meegaat (hé papa :D), mag af en toe eens afgewisseld worden met iets nieuws. Ik geef jullie graag mijn favoriete spreads mee om ook van je volgende lunch op het werk of op de schoolbanken een feestje te maken!
Pitasalade lijkt misschien decadent maar door het zelf te maken, kan je naar hartelust groenten toevoegen. Zo heb je twee vliegen in één klap met deze spread.
Dit slaatje is een eiwitbommetje. Dit zorgt er voor dat je de energie krijgt die je nodig hebt en lekker blijft vol zitten de hele namiddag lang. Met maar drie ingrediënten hoef je voor dit recept ook niet lang in de keuken te staan.
Ik hou van de combinatie van zoet en hartig, dus dit slaatje is er eentje naar mijn hart. Lekkere stukjes ananas in combinatie met de kip en een zelfgemaakt gezonder cocktailsausje zorgt voor een feestje op je bord.
Uiteraard moet er ook een veggie optie zijn, voor alle groentenlovers out there! Deze ricotta-erwtenspread is heerlijk tussen twee dikke bruine boterhammen of als dressing voor een salade en zit boordevol groenten!
Nog een heerlijke chunky spread om mee te nemen tussen je boterhammen als je je nog iets langer op vakantie wilt wanen. Let wel op om de avocado ’s ochtends pas toe te voegen, anders zal ie al wat bruin uitslagen tegen de middag.
Wil je helemaal mayo-loos tussen je boterham? Deze preisalade is zo smaakvol en romig dat je de mayonaise geen moment zal missen! De pijnboompitjes zorgen voor een lekker knapperige toets, de honing voor wat zoets.
7. Boke met hummus, avocado, tomaat en alfalfa
Soms is een eenvoudige combinatie precies wat lekker is. Dat is zeker zo met deze boterham. Gewoon laagjes bouwen en klaar is kees. Je zal al heel de voormiddag staan trappelen om die brooddoos te mogen open doen. :)