Ga terug
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Cheesecake ijsjes

Porties: 4 stuks

Ingrediƫnten

  • 100 g yoghurt
  • 100 g roomkaas op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel suiker*
  • 10 aardbeien
  • 2 digestive koekjes of een ander koekje naar keuze

Instructies

  • Doe de aardbeien in een kommetje en pureer met de staafmixer (of gebruik je blender) tot aardbeienmoes. 
  • Meng de yoghurt, roomkaas en suiker onder elkaar tot een gladde massa. Zijn de aardbeien veel lopender dan het roomkaasmengsel? Voeg dan een eetlepel of twee melk aan de roomkaas toe. De twee mengen mooier als ze ongeveer dezelfde dikte hebben. 
  • Schep een lepeltje yoghurt in je ijsvormpjes en dan een lepeltje van de aardbeienmoes. Verkruimel er dan wat van de koekjes over en herhaal tot je vormpjes op zijn. 
  • Zet in de diepvriezer voor minimaal 5 uur, idealiter een nachtje!

Notities

*je kan gerust je favoriete suikervervanger nemen.