Ga terug

Citroen cheesecake met lavendel

Porties: 16 porties

Ingrediënten

Bodem:

  • 120 g digestives
  • 30 g kokosbloesemsuiker
  • 50 g boter
  • 1 tl gedroogde lavendel geschikt voor consumptie

Vulling:

  • 500 g roomkaas
  • 30 g bloem
  • 50 g kokosbloesemsuiker *
  • 50 g agavepoeder *
  • 1 citroen sap en zeste
  • 2 eieren
  • 125 g zure room
  • Lemon curd voor de afwerking, optioneel

Instructies

Voor de bodem:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Doe alle ingrediënten voor de bodem buiten de boter in een food processor en maal tot een fijn geheel.
  • Smelt de boter en voeg toe aan het koekmengsel. Pulseer tot het deeg lijkt op nat zand.
  • Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier en verdeel er het koekmengsel over. Druk de bodem stevig aan zodat je een vaste koek krijgt. Bak 10-12 minuten in de oven.

Voor de vulling:

  • Meng de roomkaas met de suiker, zeste en sap van de geperste citroen tot een glad geheel.
  • Voeg al roerend 1 voor 1 de eieren toe en daarna de zure room.
  • Voeg als laatste de bloem toe en mix net tot de vulling egaal is.
  • Giet de vulling op de licht afgekoelde bodem en zet in de oven voor 25-30 minuten.
  • Laat de cheesecake volledig afkoelen alvorens je hem aansnijdt. Smeer voor een extra fancy effect nog een laagje lemon curd op de vulling en strooi er wat gedroogde lavendel bovenop.

Notities

*Wil je liever gewone witte kristalsuiker gebruiken? Vervang dan de twee suikers door 12Og kristalsuiker.