Ga terug

Miso zalm met gegrilde asperges en krieltjes

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 g asperges
  • 800 g krielaardappelen
  • 4 zalmfilets
  • een handjevol sesamzaadjes

Voor de marinade:

  • 50 g witte miso
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 2 tl mirin Japanse rijstwijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak eerst de marinade voor de zalm door alle ingrediënten in een kom te mengen. Giet de marinade over de zalm en bewaar afgesloten in de koelkast tot het tijd is om de zalm te bakken.
  • Was dan de krieltjes en snij de grotere doormidden. Maak ze goed droog. Doe ze in een ovenschaal met een scheutje olijfolie, wat zeezout en peper. Meng goed met je handen en zet in de oven voor 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Breek of snij de eindjes van de groene asperges. Doe ze in een ovenschaal met een scheutje olie.
  • Haal nu de zalm uit de koelkast en leg ze bij de asperges.
  • Zet ze samen voor 10-15 minuten in de oven tot de zalm helemaal gaar is en de asperges gegrild.
  • Bestrooi de zalm en asperges rijkelijk met de sesamzaadjes en serveer met de gegrilde krieltjes en de overgebleven marinade.