Wedstrijd Gourmet Bar (Novotel Gent)

IMG_8107 copy

Afgelopen weekend heb ik iets onwijs leuks mogen doen. Ik werd namelijk door Novotel Gent & Metapeople uitgedaagd om mee te doen aan een heuse kookwedstrijd, samen met nog vier andere foodbloggers! Nu ben ik absoluut niet de meest getalenteerde chef out there, maar ik wilde toch mijn kans grijpen om te zien hoe het mij zou verlopen. Jullie ook? ;)

IMG_8092 copy

Een terrasje voor in de zomer.

Novotel Gent is een fantastisch gelegen hotel, in het midden van het centrum van Gent. Echt, je stapt buiten en je stapt bij wijze van spreken de Korenmarkt al op! Sinds kort (ik geloof dat ze een paar weken open zijn!) hebben zij een nieuw concept gelanceerd, namelijk hun Gourmet Bar. Dit super gezellig barretje is niet alleen toegankelijk voor gasten, maar ook elke toerist of inwoner van Gent is meer dan welkom! Het concept draait om kleine hapjes en aardappelgerechtjes die vanuit de bar geserveerd worden. Gewoon een gezellige plek om te borrelen met een lekker glaasje bubbels en wat heerlijke hapjes.

IMG_8090 copy

Gezellige bar, modern maar toch lekker loung-y.

Nu werd ik samen met een stel super toffe medebloggers uitgedaagd om een tapas te bedenken met een Belgische twist met een budget van €1 per persoon. Ook werden we de opdracht gegeven om een aardappel te voorzien van een heerlijke topping of vulling, volledig naar onze eigen smaak. Wel, die uitdaging wilde ik wel aangaan! Maar omdat ik natuurlijk gewoon nog altijd Ellen van Kokerellen ben, wilde ik mijn ‘roots’ zeker niet verwaarlozen.

De brainstorm van het hapje vertrok vanuit de meest Belgische klassiekers, zoals witlof met kaas en hesp, spaghetti Bolognaise en Brusselse wafels, toen we uiteindelijk bij “balletjes met krieken” uitkwamen. Ik wist meteen dat ik hier mee verder wilde gaan. Ik kocht alle ingrediënten en ging aan de slag met een fantastisch leuk hapje tot gevolg (al zeg ik het zelf) & dat met maar 6 ingrediënten. Daar houden we van toch?! Stay tuned voor het recept, want dat post ik volgende week online. Zo kunnen jullie je eigen gasten ook eens lekker verwennen met een Belgische klassieker op een stokje. ;)

IMG_8084 copy

Me… just rolling some balls, haha! ;)

De aardappeltopping was al snel beslist. Ik wist dat ik sowieso iets met pompoen (duh) wilde doen en toen het hapje beslist was, ging ik resoluut voor pompoen in mijn topping. De combo met salie werd weer bovengehaald en na wat experimenteren was de heerlijke aardappeltopping met pompoen, feta, olijven en pijnboompitten geboren. Een echte topper, waar de chef (die in de jury zat) zelf ook geen genoeg van kon krijgen. Wel een groter compliment kan je mij niet geven.

IMG_8100 copy

Mijn finale product! De krieken met balletjes werden in no time verorberd, dus helaas alleen een foto met nog 1 stokje erin. ;) 

De dag zelf werden we hartelijk onthaald door een heel team dat ons tijdens de wedstrijd ging begeleiden. Met een klein hartje vloog ik de keuken in en kookte ik vlotjes binnen het uur mijn twee gerechtjes. Ik presenteerde met trillende handen mijn gerechtjes, net als alle andere deelnemers. Helaas moet ik meedelen dat ik niet ben gewonnen, maar de winnaar (Sarah van de superleuke blog South & Peper) had zeer verdienstelijk gewonnen. Ik heb van de hele dag genoten, heel wat fijne mensen leren kennen en ben weer een ervaring rijker! :)

Bedankt aan Novotel, Accor hotels en Metapeople, om mij te vragen voor deze wedstrijd. Ik ben vereerd! Ook een dikke merci aan Sarah, Manon, Sanne en Caroline voor de supergeslaagde namiddag en de toffe babbel! :)14 gedachten over “Wedstrijd Gourmet Bar (Novotel Gent)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.